ZAPRAVIL

Bančna zmota: na računu najstnika končalo 22.500 evrov

Objavljeno 29. marec 2014 14.12 | Posodobljeno 29. marec 2014 14.12 | Piše: A. L.

Najstnik je denar zapravljal. Zdaj mu grozi tožba, če denarja ne bo vrnil.

Bančna pomota v tvojo korist. Dobiš 10 tisoč tolarjev. Zagotovo se spomnite te nagradne kartice iz družinske igre monopoli. Podobno se je zgodilo nekemu najstniku v Ameriki. Zaradi pomote – oseba, ki je denar na račun položila, je imela enaka ime in priimek kot najstnik – je na njegovem računu pristalo 22.500 evrov.

Zapravljivi najstnik

17. marca je lastnik denarja opazil, da polog na računu sploh ni bil zabeležen. V banki so navedbe preverili in ugotovili, da je denar končal na računu 18-letnika, pri soimenjaku. Ta pa je, ko je ugotovil, da ima na računu preveč denarja, začel zapravljivi pohod. Dvignil je 20 tisočakov v gotovini, prek debetne kartice pa je zapravil še pet tisočakov. Ko se je pred dnevi oglasil v banki, da bi znova dvignil denar, so ga seznanili, da je prišlo do napake in da mora denar vrniti. Najstnik se je uprl in dejal, da ga je podedoval.

Tožba?

S primerom se zdaj ukvarja tudi policija, ki je fanta obiskala na domu. Tudi njim je poskušal »prodati« enako zgodbo – mislil je, da gre za dediščino. Obljubil je, da bo obiskal banko in uredil zadeve. A se to ni zgodilo, poroča Gawker.com. Zdaj mu grozi tožba.

Deli s prijatelji