PRAVI BORDEL

Balerine v Bolšoj 
teatru silili v seks

Objavljeno 22. marec 2013 10.34 | Posodobljeno 21. marec 2013 23.24 | Piše: E. B.

Plesalke v sloviti moskovski instituciji so morale biti na voljo oligarhom.

MOSKVA – Besen in ogorčen plesalec je šefa baleta Sergeja Filina januarja po obrazu polil s kislino, zdaj pa nekdanja primabalerina obtožuje direktorja slovite ustanove Anatola Iksanova: Anastazija Voločkova zatrjuje, da je moskovski Bolšoj teater pravi bordel, v katerem se je do vlog mogoče dokopati le s seksom!

Ena najpomembnejših umetniško-kulturnih ustanov na svetu je tako znova v središču medijev, a tokrat bo vodstvo le težko ubranilo svojo čast. Anastazija, ki je leta 2003 dobila nogo (uradno zato, ker naj bi tehtala nekaj kilogramov preveč), vztraja, da balerine v teatru silijo v odnose z vplivnimi oligarhi – če to zavrnejo, preprosto ostanejo brez vlog in službe. »Ko sem plesala v Bolšoj teatru, sem nekajkrat prejela nemoralne ponudbe: najprej so bile to le večerje z bogatuni, potem pa so mi jasno namignili, da od mene pričakujejo seks. A sem jih zavrnila in pristala na cesti! To se še vedno dogaja z zdajšnjimi dekleti, ki ostanejo brez priložnosti za nastope na turnejah pa tudi doma,« je za rusko televizijo in med radijskim intervjujem opozorila Anastazija. Iksanov je sicer takoj zavrnil obtožbe, češ da gre za navadno nakladanje, a javnost se vse bolj sprašuje o domnevno nečistih poslih za zidovi slovitega teatra.

Naj spomnimo, januarja letos je prekipelo slovitemu Pavlu Dmitričenku, 29-letnemu baletniku, znanemu predvsem po naslovni vlogi v Ivanu Groznem, ki je domnevno zaradi številnih krivic organiziral napad na umetniškega direktorja Filina: neznanec je tega pred domom polil s kislino in mu povzročil hude poškodbe, Dmitričenko, ki je od začetka marca v priporu, pa je policiji pojasnil, da preprosto ni mogel več spremljati izsiljevanj in pristranskosti v zakulisju. Besen naj bi bil predvsem, ker je bilo njegovo dekle Angelina Voroncova zaradi spora s Filinom prikrajšano za številne vloge, šef baleta naj bi ji zaradi neke zamere sklenil uničiti kariero.

Deli s prijatelji