GOSFORD

Avstralski ginekolog ujet v ženitno past

Objavljeno 06. februar 2012 10.54 | Posodobljeno 06. februar 2012 10.54 | Piše: V. J.

Grdo opeharjeni 60-letnik si je želel sreče z ljubljeno.

Dr. Neil Wallman (foto: CWD).

GOSFORD – Razvezani dr. Neil Wallman, 60-letni avstralski ginekolog iz mesta Gosford v vzhodnem delu Novega Južnega Walesa, se je pred petimi leti odločil, da bo srčne bolečine po ločitvi še najlažje prebolel, če poskusi srečo z novo ljubeznijo.

Na spletu ga je pritegnila agencija za spoznavanje partnerjev in ženitno posredovanje Hearts United, po naše Združena srca. Že ob prvem stiku z agencijo, ki jo vodita zakonca Snezanna in Paul Mladenis, bi manj premožni občan posumil, ali je vse v redu, ko ji je za triletno pogodbo plačal 215.000 avstralskih dolarjev.

Blondinka z avstralsko-kitajsko-hrvaškimi koreninami

Že po nekaj dneh so dr. Wallmanna obvestili, da so mu našli blondinko Lily Bolovique z avstralsko-kitajsko-hrvaškimi koreninami. Zanj tako rekoč popolno. In res, že ob prvem srečanju je med njima vzplamtela ljubezen. Prvi naslednji vikend sta preživela skupaj in že tudi soglašala, da se čim prej poročita.

Ko je skorajšnji ženin Mladenisu v zanosu poročal o Lily, ga je agent odobravajoče potrepljal: »Dobro ti gre, prijatelj!« Zatreskancu je po akcijski ceni 107.000 dolarjev, če ga kupi takoj, prodal poročni paket z medenimi počitnicami.

Kmalu je Lily po telefonu zaprosila Neila, ali ji lahko prek Mladenisove agencije nakaže 215.000 dolarjev. Potrebuje jih za hudo bolnega očeta v Melbournu in njegova zdravila, je pojasnila. Mimogrede je dodala, da bo kot edina dedinja po očetovi smrti dobila premoženje na Hrvaškem, vredno čedne milijone.

»Lisica se je verjetno skrila na Hrvaško, le kam bi drugam?«

Zaradi domnevne očetove bolezni Neil čarobne Lily sploh ni več videl, ampak le slišal vsakič, ko ga je prosila za nove in nove denarne pomoči. Nakazoval jih je agenciji, dokler ni Mladenis doktorju sporočil presunljive novice, da je packa Lily izginila z denarjem vred. »Tudi sam sem ji posojal,« je navrgel Mladenis in dodal: »Lisica se je verjetno skrila na Hrvaško, le kam bi drugam? Sam jo grem poiskat! Le nekaj denarja za stroške poti in iskanja mi nakažite ...«

Kmalu zatem je zgodbo začelo razpletati dejstvo, da je Mladenisova agencija nepooblaščeno dvignila 20.000 dolarjev z Wallmanove kreditne kartice. Lani je zadeva prišla pred sodnika, ki še ni izrekel sodbe, je pa že seštel, da je dr. Wallman v treh letih goljufivemu Mladenisu nakazal približno 3,7 milijona dolarjev. Mladenis jih je zapravil za razkošno življenje z Lily, ki je v resnici njegova žena Snezanna, in za nakup dveh nepremičnin. Agencija Združena srca je medtem končala v bankrotu, prav tako tudi ženitni kandidat dr. Wallman.

Deli s prijatelji