NERESNO

Arogantni Erjavec na Dunaju kar po francosko

Objavljeno 20. marec 2012 20.22 | Posodobljeno 20. marec 2012 20.22 | Piše: T. L.

Na vprašanja o poslancu Simčiču je arogantno odgovoril: »Merci beaucoup. To ni več tema.«

DUNAJ – Po obisku Hrvaške je zunanji minister Karl Erjavec danes obiskal še Avstrijo, na delovnem obisku v avstrijski prestolnici pa se z notranjepolitičnimi temami in zelo vročo afero Simčič ni želel pretirano ukvarjati. Že odkar je afera s ponarejenim srednjšolskim spričevalom Desusovega poslanca Ivana Simčiča izbruhnila v medijih, se glede na Erjavčeve izjave zdi, da minister razsežnosti dogodka ne jemlje pretirano resno, kar bi se za predsednika stranke in zunanjega ministra v vladi najbrž spodobilo. 

Na Dunaju je tako novinarki Kanala A na vprašanje o poslancu Simčiču z nasmehom na obrazu kar po francosko odgovoril: »Merci beaucoup. To ni več tema« in odkorakal stran. Vse skupaj je seveda ujela kamera omenjene televizije, s čimer pa se zunanji minister očitno ne obremenjuje preveč.

Na Dunaju tudi o varstvu slovenske narodne skupnosti 

Erjavca sta sicer na delovnem obisku na Dunaju sprejela gostitelj, podkancler in zvezni minister za evropske in mednarodne zadeve Michael Spindelegger in zvezni predsednik Heinz Fischer. Ministra sta v pogovorih pregledala vse vidike dvostranskega sodelovanja in se strinjala o zelo visoki kakovosti odnosov med državama, so sporočili z zunanjega ministrstva. Dotaknila sta se vseh tem, ki so za Slovenijo pomembne, s poudarkom na  položaju in varstvu slovenske narodne skupnosti v Avstriji. Ali se je tudi z avstrijskim kolegom Erjavec pogovarjal po francosko, pa na ministrstvu niso povedali.

 

 

Deli s prijatelji