HEKTIVIZEM

Anonimni bodo Grkom brisali dolgove

Objavljeno 23. februar 2012 18.15 | Posodobljeno 23. februar 2012 18.15 | Piše: STA, T. Po.

Grški parlament je sprejel zakon, s katerim bo država prejela nov paket moči, Anonimni pa so »ugasnili« spletno stran pravosodnega ministrstva.

Anonimni se borijo na strani Grkov.

ATENE – Grški parlament je danes sprejel zakon, s katerim je potrdil način odpisa dolga Grčiji s strani zasebnih upnikov v pričakovani vrednosti 107 milijard evrov. Novico je sporočil namestnik grškega parlamenta Tasos Kurakis.

Sprejeti zakon določa pravila in postopke za prestrukturiranje dolga. Odpis dolgov s strani zasebnih upnikov sicer predstavlja enega ključnih delov novega paketa pomoči (130 milijard evrov) močno zadolženi Grčiji. Predsednik parlamenta je pojasnil, da je bil zakon sprejet samodejno, brez glasovanja, saj ima trenutna vlada večino.

Stopili na stran Grkov

Za Grke, ki so jim novi varčevalni ukrepi v že tako težkih razmerah še bolj zategnili pas, pa očitno še ni vse izgubljeno. »Državljani Grčije, Anonimni se zdaj bojujemo na vaši strani,« so na spletni strani grškega pravosodnega ministrstva sporočili hektivisti.

Tokratni napad na spletno stran ministrstva, ki je še vedno nedostopna, je bil že drugi v zadnjem mesecu. Povod zanj pa naj bi bila aretacija grškega najstnika, ki ga sumijo, da je sodeloval v napadu 2. februarja.

Odpisali bodo dolgove

Anonimni so na spletni strani objavili fotografijo grških protestnikov skupaj s svojim simbolom, masko Guya Fawkesa, in sporočilom: »Mi smo Anonimni.«

Hektivisti so zahtevali odstop grške vlade in umik Mednarodnega denarnega sklada. »Pravosodno ministrstvo je le majhen primer tega, kaj smo pripravljeni narediti. Niste še občutili vsega gneva Anonimnih,« so sporočili in zagrozili, da bodo, če njihove zahteve ne bodo izpolnjene, »izbrisali dolgove vseh grških državljanov«.

Deli s prijatelji