PO VEČERJI

Anarhisti napadli ministra: z objemom ga je zaščitila soproga

Objavljeno 29. april 2015 16.42 | Posodobljeno 29. april 2015 16.42 | Piše: K. K.

Zgodilo se je sinoči v restavraciji.

ATENE – Skupina samooklicanih anarhistov je po poročanju britanskega The Guardiana sinoči napadla grškega finančnega ministra Janisa Varufakisa. Ministrstvo je objavilo, da se je to zgodilo v atenski restavraciji, ministra pa je pred poškodbami z objemom zaščitila soproga. Zakonca sta s prijateljem večerjala v četrti Exarchia, sicer priljubljeni med levičarji in anarhisti, ko je v restavracijo vstopila skupina.

Obraze so imeli pokrite, od ministra pa so zahtevali, da odide, in v par metali steklene predmete, kot je dejal Varufakis. Nobeden od njiju ni bil poškodovan. Ko so se jima grozeče približali, je ministrova soproga Dana Stratu moža zaščitila z objemom, da ga ne bi mogli zadeti, ne da bi prej zadeli njo. »To ni bil organiziran incident,« je izjavil Varufakis. S skupino se je pogovoril zunaj, ko naj bi se čustva umirila.

Podobni napadi na grške ministre so bili pogosti od leta 2010, ko je veljalo, da jih izvajajo levičarske skupine in ne anarhisti. Občasno so se grožnje razvile v fizično nasilje.

 

Deli s prijatelji