TERNA

Zvonko je odpeljal azurnega megana

Objavljeno 28. maj 2013 15.30 | Posodobljeno 28. maj 2013 15.30 | Piše: Mihael Korsika

S prevzemom avtomobila se je zaključila 17. nagradna igra Terna.

Zvonku je ključe predal Renaultev predstavnik Rok Istenič, v ozadju odgovorni urednik Bojan Budja in poslovna direktorica Slovenskih novic Dragica Grilj (foto: Črt Majcen).

LJUBLJANA – Zaključilo se je še zadnje dejanje že 17. nagradne igre Slovenskih novic Terna, ki je v svoji bogati zgodovini razveselila že več kot 100.000 bralcev in bralk. Redni bralec našega časopisa Zvonko Strmšek iz Poljčan se je domov odpeljal z novim, bleščečim renaultem meganom expression. V Avtohiši Malgaj so ga držali v negotovosti vse do zadnjega trenutka, saj je bil ob njegovem prihodu jekleni konjiček prekrit s ponjavo. 

Ni vsaka barva prava 

Ko smo ga povprašali, katera je njegova najljubša avtomobilska barva, je poznavalsko odgovoril: »Ne paše vsaka barva na vsak avtomobil. Oranžni ferrari bi resnično izgledal malce čudno. Meni je na splošno najbolj všeč bela barva, paše na večino avtomobilov.« Ob tem je poudaril, da se podarjenemu konju pač ne gleda v zobe. »Katera koli barva bo, bo v redu. Včeraj sem na spletnem konfiguratorju malce pregledal barve in moram reči, da so mi vse všeč,« je povedal Zvonko. 

Skupaj z vodjo odnosov z javnostjo pri Renaultu Nissan Slovenija Rokom Isteničem je začel počasi odkrivati ponjavo, pod katero se je skrivala nagrada. »Krasen je,« je zavzdihnil, ko je izpod ponjave pokukala azurno modra barva karoserije novega avtomobila. Prva sta srečnemu dobitniku čestitala odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja in poslovna direktorica Dragica Grilj. Zvonko je resnično zvesti bralec Slovenskih novic, saj je odgovornemu uredniku takoj, ko sta se predstavila, čestital za naziv Trusted Brand, ki ga je naš časnik prejel minuli teden. 

Prva vožnja 

Zvonko je prevzel ključe in se počasi sam odpeljal proti domu, saj je v Ljubljano prišel kar z vlakom. Da je dobil prosti dan, pa je moral v nedeljo še v službo za nekaj ur. Prav gotovo tako lahko, kot je šel to nedeljo v službo, še nikoli ni šel. 

Prva vožnja bo zelo pomembna, saj bo morda le od nje odvisno, kaj se bo zgodilo z Zvonkovim 11 let starim avtomobilom. Šele ko bo sedel v novega megana in se z njim popeljal, se bo namreč odločil, kaj z njim. »Danes ima avtomobil za seboj že dobrih 180.000 kilometrov. In potreben je zamenjave. Toda če prav razmislim, pa me doslej še nikoli ni pustil na cedilu in ob morebitni zamenjavi zanj ne dobim veliko,« je na glas razmišljal Zvonko. To je torej rekel pred prvo vožnjo z novim renaultem ... 

In kako je Zvonko sploh dobil nagrado? V sredo popoldne je peljal očeta na zdravniški pregled na Ptuj, ko sta se vračala domov, pa je skočil še v trgovino. Kupil je najbolj brani dnevni časopis v Sloveniji in že kar na blagajni odlepil nalepko nagradne igre Terna. »Na hitro sem pogledal in videl tri enake znake. Prodajalka, ki jo že dolgo poznam, mi je dejala: 'Pa saj ni avtomobil.' Samo ob misli, da sem dobil nov avto, mi je adrenalin povišal bitje srca. Odšel sem do avtomobila in še enkrat preveril, ali so zares vsi trije znaki enaki.« Ko je poklical v uredništvo, sploh ni povedal, da je zadel avtomobil. Zvonko je do zadnjega skrival: »Gospa je preverila številke kupona in dejala, zakaj se nič ne veselim, ko pa sem zadel avtomobil. Toda bil sem v takšnem šoku, da sem bil kar malo zmeden.« Zvonku tudi v imenu uredništva želimo veliko užitkov ob novem jeklenem konjičku. 

V pomladni nagradni igri Slovenskih novic Terna, ki se je zaključila v soboto, smo skupno podelili več kot 4000 nagrad, kar pa ne pomeni, da ji je zmanjkalo sape. Samo na vas že čaka nova Terna, že 18. po vrsti. Za zdaj vam lahko le namignemo, da nova nagradna igra, ki se bo začela prihodnji ponedeljek, 10. junija, poleg številnih praktičnih prinaša še bogate denarne nagrade, in to ne le eno, temveč kar sedem. Denarna injekcija bo prav gotovo prišla prav pred glavno počitniško sezono. Več o nagradah in igri vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

Deli s prijatelji