PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Zver in Türk sta si v Planici segla v roke

Objavljeno 18. marec 2012 19.41 | Posodobljeno 18. marec 2012 19.47 | Piše: Ma. F., STA

Predsednik Türk političnega dogajanja ni komentiral, Zver pa je povedal, da si na volitvah želi predvsem čim boljše izbire in poštenega boja.

Milan Zver. Foto: Facebook

PLANICA – Predsednik republike Danilo Türk in kandidat SDS na predsedniških volitvah Milan Zver sta se danes srečala v Planici, kjer je potekal finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Predsednik Türk političnega dogajanja ni komentiral, Zver pa je povedal, da si na volitvah želi predvsem čim boljše izbire in poštenega boja.

Želi si več protikandidatov

Po mnenju Zvera je za pogovor o možnostih za zmago obeh do zdaj napovedanih kandidatov na predsedniških volitvah konec leta še prezgodaj. Ankete sicer že kažejo neko trenutno razpoloženje v volilnem telesu, a je do volitev še nekaj mesecev, tako da se lahko še marsikaj spremeni, je dejal.

Sam si sicer želi, da bi predsednik države dobil na volitvah čim več protikandidatov in da bi državljani in državljanke tako dobili dobro izbiro. Če bo na volitvah zgolj peščica kandidatov, bo to za volivce pomenilo manjšo in slabšo izbiro, meni.

Slovensko volilno telo je polarizirano, kar je običajno tudi v stabilni demokraciji, meni Zver in dodaja, da bi bilo dobro, če bi se v vsakem političnem polu pojavilo več kandidatov in bi potem ljudje med njimi lahko izbrali najboljšega. Sam hkrati upa na pošteno tekmo in da bodo vsi kandidati imeli dovolj možnosti za predstavitev slovenski javnosti. Prireditev v Planici je ena izmed tovrstnih priložnosti, je dodal.

Kandidatov ne želi ocenjevati

Sam morebitnih protikandidatov ne želi ocenjevati. Želi si predvsem dobre konkurence in izbire za ljudi. V tem pogledu si želi tudi vstopa bivšega premierja Boruta Pahorja v volilni boj, je dejal.

V Planici sta se Türk in Zver, ki sta že napovedala kandidaturo za predsednika države, srečala le bežno in se rokovala, dogajanje pod skakalnico pa sta spremljala le deset metrov narazen. Predsednik države v Planici ni želel dajati izjav o politiki, je pa pred začetkom skokov pozdravil poslušalce Radia Slovenija in prek ozvočenja večtisočglavo množico obiskovalcev prireditve.
 

Deli s prijatelji