KAMPANJA

Zver: Türk in Pahor sta zamudila svojo priložnost

Objavljeno 27. julij 2012 00.43 | Posodobljeno 27. julij 2012 00.44 | Piše: P. J.

Pravi, da je njegova prednost v tem, da zna biti povezovalen.

Predstavitev programa na ljubljanskem Nebotičniku.

LJUBLJANA – Milan Zver bo v predsedniško bitko vstopil s podporo volivcev ob podpori stranke SDS in NSi. Zver je v Odmevih na nacionalki dejal, da popolno odgovornost za izid na volitvah prevzema nase. Želi si prepričati čim večji del volilnega telesa, v tem, da je strankarsko profiliran, pa ne vidi večje težave. Pravi, da so vsi večji politiki strankarsko opredeljeni.

Zmanjšati je treba stroške

Zver si bo skušal pridobiti zaupanje čim več ljudi. Izbral bo priljubljen in priljuden način pridobivanja glasov, kampanjo od vrat do vrat. Ena od njegovih izrazitejših in bolj zavezujočih obljub je, da bo za tretjino zmanjšal stroške delovanja urada predsednika države. Dejal je da, je vsak predsednik doslej povečal svoj kabinet. »Slovenija ima prevelike stroške, prihraniti bo treba tudi v predsedniškem kabinetu.«

Prepričan o svojem znanju in izkušnjah

Zver je dejal, da je zdajšnji predsednik Danilo Türk zamudil priložnost, da bi bil povezovalen, saj je mnogokrat deloval kot politik ene opcije. Za Boruta Pahorja pa meni, da jo je zamudil že takrat, ko mu je opozicija leta 2008 ponujala roko za sodelovanje, pa je ni sprejel. Pravi, da je njegova prednost v tem, da je zelo povezovalen in da ima tudi izkušnje in znanje povezovati.

Rdeča zvezda je simbol totalitarnih sistemov

Spregovoril je še o državni proslavi, ki je v slovenskem prostoru povzročila veliko razdvajanj. »Čudno je, da se leta 2012 ubadamo s temi zadevami /.../ Res je, da rdeča zvezda sodi med simbole totalitarnih sistemov.« Dejal je še, da zastava z zvezdo ni primerna za takšno proslavo. 

Deli s prijatelji