VLOŽENI

Zver: Nismo moška ali mačistična stranka

Objavljeno 22. april 2014 15.48 | Posodobljeno 22. april 2014 15.48 | Piše: STA, T. L.

Milan Zver je kot nosilec vložil kandidatno listo SDS za evropske volitve.

Milan Zver je nosilec liste SDS.

LJUBLJANA – Stranka SDS je na Državno volilno komisijo (DVK) vložila svojo kandidatno listo za evropske volitve. Nosilec liste Milan Zver je po vložitvi poudaril, da ima »SDS zmagovito listo za evropske volitve, ki je kombinacija izkušenih politikov in mladosti«. 

Po Zverovih besedah so vsi kandidati »bolj ali manj izjemni strokovnjaki, vsak na svojem področju«. Ponosen je, da imajo tako »pisano, a kompetentno listo«.

Ob tem je Zver, ki je evropski poslanec tudi zdaj, dejal, da so bili dobra ekipa, ki so s svojim delovanjem pokrivali dobršen del področij. »Slovenska delegacija je opozorila nase v tem mandatu in verjamem, da bomo tudi z nekoliko spremenjeno sestavo to znova storili tudi v naslednjem mandatu,« je dodal.

Doslej več žensk kot moških

Izpostavil je značilnost SDS, ki daje precejšen poudarek ženskam: »Nismo moška ali mačistična stranka, ampak smo v parlamentu doslej imeli več žensk kot moških. Enako se lahko zgodi tudi na teh volitvah. Ponosen sem, da imamo tako pisano, a kompetentno listo. Kandidati niso dobri samo po strokovni plati, ampak imajo tudi nekaj, kar v politiki pogosto pogrešamo, to pa so človeške vrline.«

»Trije mandati so naši, zato gremo v to tekmo z velikim optimizmom. Prepričan sem, da več dejavnikov govori v prid temu, da smo glavni favoriti tudi na evropskih volitvah,« je dodal.

Preostali kandidati na listi SDS so sicer še poslanka SDS Romana Tomc, nekdanja poslanka SDS Patricija Šulin, predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana in nekdanji vodja urada vlade za komuniciranje Anže Logar, zamejski odvetnik Damijan Terpin, podpredsednica podmladka SDS Carmen Merčnik, nekdanja nadzornica Holdinga Slovenskih elektrarn Vlasta Krmelj in poslanec SDS Andrej Šircelj.

Na listi torej ni obeh zdajšnjih evropskih poslank iz vrst SDS, Zofije Mazej Kukovič in Romane Jordan.

Deli s prijatelji