KRIZA

Zver nad Türka

Objavljeno 19. september 2012 15.29 | Posodobljeno 19. september 2012 15.30 | Piše: P. J.

Predsedniški kandidat pravi, da bi morala politika v kritičnih časih stopiti skupaj in se povezati.

LJUBLJANA – »Pristop Danila Türka glede fiskalnega pravila je napačen,« je na novinarski konferenci dejal kandidat za predsednika Milan Zver. Kandidat NSi in SDS opozarja, da nimamo več veliko časa.

Ta jesen je odločilna

Pravi, da je Türkov gradualistični pristop, ki ga je predstavil v ponedeljek, napačen in protievropski. »Ohranja monopole, temelj pa je na načelu srebrnine in nacionalnega interesa.« Zver pravi, da bo za Slovenijo ta jesen odločilnega pomena in da bo Slovenija odločala o tem, ali bo ohranila svojo suvereno pozicijo.

»Pričakoval bi, da bi v kriznih časih politika stopila skupaj. Danilo Türk je faktor blokade in ne stabilizator razmer,« je dejal. Po njegovem mnenju bi moral predsednik države vse ključne akterje povezati in zbližati. »Opozarjam, da časa več ni.«

Zadevi je treba priti do dna

Prepričan je tudi, da je pajdaški kapitalizem v bankah naredil ogromno škodo. V primeru, da bo izvoljen za predsednika države, obljublja, da bo nepravilnostim, ki so se dogajale, prišel do dna. Pravi, da je zadovoljen z odzivom sindikatov na pripravljeno pokojninsko reformo.

Deli s prijatelji