(NE)PREDSEDNIŠKO

Zver ima Barbaro, Türk pa Mramorja

Objavljeno 19. junij 2012 11.29 | Posodobljeno 19. junij 2012 11.30 | Piše: Jadran Vatovec

Ključna podpornica dr. Milana Zvera bo državna sekretarka MNZ.

Celo ekonomska fakulteta v Ljubljani nespodobno sodeluje že v neuradni predvolilni kampanji. (foto:S.N.).

LJUBLJANA – Potem ko se je nekaj časa po kuloarjih politiziralo in špekuliralo celo o tem, da se bo državna sekretarka notranjega ministrstva, pristojna za področje državnega tožilstva, nekdanja generalna državna tožilka Barbara Brezigar v kratkem morda zaposlila v kabinetu predsednika vlade, je zdaj postalo dokončno jasno, kaj je bil najverjetnejši povod za takšna ugibanja: Brezigarjeva, ki je tudi sama svojčas (leta 2002) že kandidirala za predsednico republike, se je odločila, da bo v letošnji volilni kampanji pred jesenskimi predsedniškimi volitvami kandidatu SDS in NSi, evropskemu poslancu dr. Milanu Zveru, pomagala kot članica njegovega volilnega štaba. Ne glede na to bo še naprej opravljala tudi delo državne sekretarke MNZ. »Z veseljem mu bom pomagala pri njegovi kandidaturi. Gre za podporo dobremu kandidatu, ki bo združeval ljudi,« je izjavila Brezigarjeva za TVS. Predvsem zaradi slednjega se je menda odločila, da bo prvopodpisana pod njegovo kandidaturo.

V prostem času ali med delovnim časom?

Včeraj je Brezigarjeva že nastopila na posebni predvolilni novinarski konferenci dr. Milana Zvera, na kateri je sodeloval tudi dolgoletni funkcionar SDS, nekdanji predsednik državnega zbora France Cukjati, in poudarila, da je po njenem prepričanju on vsekakor človek odprtega duha. Nekdo, ki bi bil pikolovec oziroma premogel dovolj politične kulture, bi se najbrž ob tem vprašal, ali se državna sekretarka MNZ takšnih predvolilnih novinarskih konferenc udeležuje v prostem času ali med delovnim časom.

Žal v naši dolini šentflorjanski ne gre samo za Brezigarjevo: po eni strani imamo, seveda, njo, po drugi pa, na primer, ekonomsko fakulteto v Ljubljani – točno, njen dekan je dr. Dušan Mramor, ki je v času Ropove vlade sedel v fotelju finančnega ministra – ki kar na svoji spletni strani obiskovalcem vsiljuje propagandni predvolilni videospot, v katerem aktualni predsednik republike piha na dušo študentom ekonomije: »Predsednik Republike Slovenije želi veliko uspeha študentom ekonomske fakultete!«

Pa si neka fakulteta sploh lahko privošči takšno agitiranje?

V kvazidemokracijah prav gotovo. »Ekonomska fakulteta je ena tistih šol, ki daje najboljše znanje pri nas,« razpreda v nespodobnem videu dr. Danilo Türk, »študentje morajo vedeti, da to znanje, to orodje, ki ga dobijo s fakulteto, zasluži takojšnjo uporabo ... zato, da se duhu podjetništva da konkretna izrazna vsebina.« On bo že vedel, kateri duh potrebuje ekonomsko izrazno vsebino, saj je konec koncev pravni strokovnjak, a ne?

Deli s prijatelji