TABOR NSi

Zver: Država mora biti prijazna, vsi državljani pa prvorazredni

Objavljeno 10. junij 2012 19.09 | Posodobljeno 10. junij 2012 19.10 | Piše: Ma. F., STA

V NSi so Zvera podprli, ker ocenjujejo, da je dober kandidat, zelo širok človek z evropskimi izkušnjami in miroljuben.

ORMOŽ – »Moja kandidatura za predsednika države ne izhaja iz preteklosti, ampak iz pomena prihodnosti,« je na današnjem taboru NSi v Ormožu povedal predsedniški kandidat in evropski poslanec Milan Zver. Kot pravi, je ponosen na to, da je njegova kandidatura skupna kandidatura SDS in NSi, vendar je sam ne razume strankarsko.

Poudariti tisto, kar nas povezuje

Dejal je, da je preteklost tista, ki nas določa, vendar je treba poudariti tisto, kar nas povezuje. Kot predsedniški kandidat Zver ocenjuje, da mora biti Slovenija prijazna država, v kateri bodo vsi državljani prvorazredni. V svojem nagovoru je opozoril, da je danes veliko pogrebnikov, ki želijo pokopati evro in EU. Meni, da se moramo zavzemati za tako EU, ki ne bo ječa narodov, temveč organizacija, v kateri se bo vsaka članica uveljavila kot zrela članica.

Predsednica NSi Ljudmila Novak pa je povedala, da so Zvera podprli, ker ocenjujejo, da je dober kandidat, zelo širok človek z evropskimi izkušnjami in miroljuben. Prepričana je, da bo Zver imel dober, enak odnos do vseh državljanov.

Ne bodo podprli sprememb ustave na področju referendumske zakonodaje

Novakova je na taboru še povedala, da stranka podpira zaostrovanje pogojev za razpis referenduma, nasprotujemo pa uvedbi kvoruma. Dejala je, da bi bil po sedanjem dogovoru parlamentarnih strank referendum veljaven, če bi se ga udeležilo 35 odstotkov volivcev. V NSi pa nasprotujejo kvorumu, saj menijo, da se s tem omalovažujejo vsi tisti volivci, ki se redno udeležujejo volitev in referendumov.
 

Deli s prijatelji