ODLOČITEV

Žureju prepoved opravljanja dela

Objavljeno 05. april 2012 21.54 | Posodobljeno 05. april 2012 21.54 | Piše: Mo. S., STA

Zoper ukrepe ministra Radovana Žerjava se bo pritožil.

Jurij Žurej.

LJUBLJANA – Direktor Urada RS za intelektualno lastnino Jurij Žurej je danes prejel sklep o prepovedi opravljanja dela. Ta po njegovih pojasnilih določa, da se mu zaradi uvedbe postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi prepove opravljati delo za čas trajanja postopka. Zoper ukrepe je že napovedal pritožbo.

»Sklep velja ves čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi oziroma do ustavitve postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi,« je Žurej zapisal in dodal, da v času prepovedi velja tudi izrecna prepoved vstopa v prostore urada. Po njegovih pojasnilih je podlaga za uvedbo postopka domnevno nadlegovanje ali trpinčenje zaposlenih. »Iz obrazložitve izhaja, da so navedeno prijavo zoper predstojnika podale osebe, ki so že bile predmet disciplinskih postopkov ali izrednih nadzorov ali pa jim je bil napovedan izreden nadzor,« je navedel.

Minister da namerno ščiti

Pri tem, tako Žurej, predvsem izstopajo zaposleni, ki so bili odgovorni za nadzor nad Združenjem skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas), in zaposlena, ki je odgovorna za številne nepravilnosti na sektorju za znamke in modele in ki več kot desetletje kot vodja sektorja ni rešila posameznih primerov, ki so bili predmet izrednega nadzora.

»Iz navedenega postopka je jasno razvidno, da minister namerno ščiti tiste, ki so predmet nadzorov ali napovedanih nadzorov in ki niso delovali v skladu z zakonom in preganja tiste, ki želijo red in opravljeno delo,« je poudaril Žurej.

Ob tem je dodal, da se bo zoper ukrepe gospodarskega ministrstva in ministra Radovana Žerjava pritožil ter uporabil vsa pravna sredstva in v postopkih pred sodišči tudi dokazal, da navedene obtožbe ne držijo in da je postopek nezakonit.

Nista se (še) sestala

Kot je še navedel, se minister Žerjav z njim do danes ni sestal, se pa je v njegovem imenu 23. marca z njim sestal sekretar Aleš Vehar, ki da mu je v ministrovem imenu sporočil, da navedenega »zbiranja informacij s strani kriminalistov 'še ni predlagal on' in da minister predlaga, da odstopi kot predstojnik urada«.

O (ne)poznavanju dejstev

»Po navedbi dejstev, ki izkazujejo, kaj je pravi interes vodenja postopka zoper mene in po seznanitvi sekretarja o številni dokumentaciji, ki jo je urad že poslal ministrstvu in kaj navedena dokumentacija vsebuje, sem sekretarju predlagal, da se minister opraviči za svoje izjave in da me v skladu z zakonom še vedno lahko razreši, kjer pa sem dobil odgovor, da se minister težko opraviči in da niso poznali dejstev, s katerimi sem jih seznanil,« je še zapisal Žurej.

Deli s prijatelji