POTRJENO

Župevčeva vendarle odhaja

Objavljeno 10. oktober 2012 11.33 | Posodobljeno 10. oktober 2012 11.33 | Piše: T. L.

Poslanka Pozitivne Slovenije se je več mesecev vztrajno izmikala vprašanjem o morebitni nosečnosti, zdaj pa odhaja na porodniško.

Melita Župevc bo vse razkrila v prihodnjih dneh

LJUBLJANA – Več mesecev smo na Slovenskenovice.si poizvedovali v stranki Pozitivna Slovenija in pri poslanki Meliti Župevc o tem, ali je morda noseča, kar je nakazoval tako njen ohlapen izbor oblek kot tudi govorice, ki so se širile. A vsi naši napori so bili zaman. Župevčeva se je zavila v molk (in ohlapna oblačila). No, resnica pa slej ko prej pride na dan ...

Pozitivna Slovenija brez enega glasu

Melita Župevc je po poročanju POP TV namreč tudi uradno na porodniškem dopustu, državni zbor pa bo imel tako do nadaljnjega eno članico in en glas manj, zato bodo državotvorne odločitve v rokah 89 in ne 90 poslancev in poslank. Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije (PS), je za omenjeno televizijo povedal, da je ta dogodek za stranko lep, saj bodo dobili novega Slovenca ali Slovenko, da pa je poslanska skupina z Župevčevo še vedno pogosto v stiku, saj poslanka tekoče dogajanje aktivno spremlja.

Odstopila ne bo

In če so pred dobrima dvema mesecema Slovenskenovice.si ostale brez odgovora na vprašanje, ali utegne Župevčeva zaradi porodniške zapustiti poslanske vrste in poslanski sedež prepustiti nekomu drugemu, je zdaj odgovor na dlani: poslanska skupina PS bo delovala v okrnjeni zasedbi. Župevčevi zaradi nosečnosti seveda ni treba prepustiti poslanskega stolčka drugemu poslancu, saj v primeru porodniške katere koli poslanke ta še vedno ostane poslanka in je v času porodniškega dopusta nihče ne zamenja. To ne velja le v primeru, če poslanka odstopi. 

Deli s prijatelji