NENAVADNO POSLOVANJE?

Županski kandidat zbira denar, novinarki pa grozi?

Objavljeno 08. oktober 2014 20.01 | Posodobljeno 08. oktober 2014 20.00 | Piše: P. Pa.

V tančico skrivnosti je zavito, koliko denarja jim uspe zbrati. Poslovanje društva UP naj bi bilo sporno.

Faila in Ahmed imata pod okriljem človekoljubno društvo UP in Hišo sreče.

JESENICE – Kaj se dogaja s sredstvi, ki jih zbira dobrodelno društvo UP, ki ga upravljata Jeseničana Faila Pašić Bišić in njen brat, sicer županski kandidat, ki se mu je uspelo prebiti v drugi krog, Ahmed Pašić? Jeseniško društvo zbira dobrodelne prispevke, s katerimi naj bi prenavljali domove socialno ogroženih, koliko zberejo, pa ne razkrijejo. V oddaji Danes na Planet TV so razkrili, da je bil račun društva do nedavnega blokiran.

Dragi projekti, od kod jim denar?

Prenavljanje stanovanj, zdravljenje 20-letnika iz Bosne, konferenca v Teheranu o mladih in islamskem prebujenju, štipendiranje mladih in ekskurzija na Filipine. Konference v Teheranu sta se udeležila Faila in Harun Bišić. Vse to zahteva določene finančne vložke, javno dostopne informacije pa kažejo, da je imelo društvo v letu 2012 13.816 evrov prihodkov in 10.440 evrov stroškov dela, leta 2013 pa 25.696 evrov prihodkov in 7941 evrov stroškov dela.

Preverjanje, kako jim je uspelo s to vsoto izpeljati vse te projekte, ni obrodilo sadov, poroča omenjena televizija. Družina naj namreč ne bi želela vzpostaviti stika z novinarji. Na naslovu, kjer je prijavljeno društvo, pa družina ne živi več, preselili naj bi se v prestolnico. Failin brat naj bi v bližini naslova, kjer je prijavljeno društvo, odprl Hišo sreče, kjer naj bi se srečevali z donatorji in s podporniki društva. Med snemanjem prispevka naj bi Ahmed novinarki celo grozil s tožbo in rekel: »Mi smo tukaj samo podnajemniki, tako da ne se špilati s tožbami.«


Tako kot se Ahmed poteguje za županski stolček, se je pred tem s politiko spogledovala Faila, ki je na listi Jelka Kacina kandidirala za evropsko poslanko. Aktivna je bila tudi v Pozitivni Sloveniji, še preden je ta razpadla.
 

 

Deli s prijatelji