TEŽKE BESEDE

Župan Vindiš obsojen, vzrok je nekdanji poslanec Pukšič

Objavljeno 28. april 2015 15.49 | Posodobljeno 28. april 2015 18.01 | Piše: A. L.

Sodba še ni pravnomočna.

Poslanec SLS Franc Pukšič.

DESTRNIK – Sodišče na prvi stopnji je obsodilo župana občine Destrnik Vladimirja Vindiša in mu naložilo denarno kazen, smo izvedeli iz zanesljivih virov. Šlo naj bi za besede, ki jih je izrekel proti nekdanjemu poslancu iz vrst SLS in njegovemu županskemu rivalu Francu Pukšiču. Vindiš naj bi ga na seji občinskega sveta spraševal, koliko mu je padlo v žep. 

Na zadnjih županskih volitvah sta si Vindiš in Pukšič stala nasproti. V drugem krogu je zmagal Vindiš, ki je dobil 57,5 odstotka podpore (za župana ga je predlagala stranka SDS).

»Povzročate mi škodo«

Župana Vindiša smo zaprosili za podrobnosti o primeru, predvsem nas je zanimalo, katere besede so bile vzrok za spor s Pukšičem. Trdi, da mu s pisanjem o tem povzročamo samo škodo, saj sodba še ni pravnomočna. Kasneje se je oglasil s sporočilom, v katerega je zapisal: »Spoštovani, sodbo bom komentiral, ko bo sodnica izdelala pisno svojo odločitev. Doler tega ne izdela, ne morem nič reči saj ne vem na čem temelji njena odločitev.«

Pukšič redkobeseden, a vesel

Pukšič, ki je Vindiša tožil, nam je v kratkem pogovoru zaupal: »Vesel sem, da so krivica, laži in podtikanja bili prepoznani na sodišču kot moja diskreditacija in sta bila Vladimir Vindiš in Branko Pauko obsojena. Več izjav o sodbi in poteku ne bom dajal.«

Pauko je bil po naših informacijah zaradi razžalitve obsojen na en mesec pogojno zaporno kazen z enoletno preskusno dobo.

Deli s prijatelji