KPK

Žula ne prijavi premoženja: ali skriva podjetja v tujini?

Objavljeno 06. november 2013 20.55 | Posodobljeno 06. november 2013 20.57 | Piše: P. J.

Pri KPK so ga že pozvali, naj prijavi svoje premoženjsko stanje, vendar tega menda še ni storil.

MARIBOR – Direktor mariborske mestne uprave Marko Žula, bivši funkcionar stranke Zares, zdaj pa ožji sodelavec mariborskega župana Andreja Fištravca, ni prijavil svojega premoženja protikorupcijski komisiji. Kot poroča Požareport, noče razkriti podjetij, ki jih ima v tujini.

Ni prijavil stanja

Pri KPK so potrdili, da mora zavezanec v roku najmanj enega meseca po nastopu funkcije KPK sporočiti svoje premoženjsko stanje, tega pa Žula še ni storil. Komisija mu je že posredovala poziv k predložitvi predpisanih podatkov, vendar se na pozive Žula še ni odzval.

Žula želi menda prikriti predvsem svoje premoženje v tujini. Na Slovaškem ima namreč registrirani dve podjetji – Inovation Personnel Services in PNC Bipetrol s.r.o. Iz tamkajšnjega poslovnega registra je razvidno, da sta bili podjetji ustanovljeni leta 2008 in 2009.

Odlivanje denarja?

Med lastniki Bipetrola so poleg Marka Žule še njegov oče Marjan Žula in posamezniki iz njegove gornjeradgonske družbe Panonica Energetika, kjer je bil Marko Žula do letos marca direktor. V Bipetrolu naj bi tako bili še Dejan Šlemer, Jožica Ravnikar in zdajšnji direktor Panonice Energetike Leo Dokl.

Požar poroča, da naj bi šlo za odlivanje denarja iz slovenske družbe prek podjetij na Slovaškem v zasebne žepe Marka in Marjana Žule ter drugih dveh lastnikov Bipetrola.

Deli s prijatelji