ODPUŠČANJE

ZPS brez denarja in ne more spremljati cen

Objavljeno 28. junij 2013 23.00 | Posodobljeno 28. junij 2013 23.04 | Piše: A. K.

Na ZPS razmišljajo, kako v zmanjšanem obsegu ponovno vzpostaviti spremljanje cen.

Trgovine bodo lahko poslovale 24 ur na dan

LJUBLJANA – Dvig DDV bo marsikomu povzročil nemalo preglavic, tudi Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Na ZPS priznavajo, da so bili zaradi izpada sofinanciranja od države prisiljeni v odpuščanje zaposlenih. »Zato iz lastnih virov nismo sposobni izvajati spremljanja cen, kot bi bilo ta hip nujno za informiranje potrošnikov, kako se odločati v času krize,« so zapisali na svoji spletni strani.

Zapisali so še, da razmišljajo, kako vsaj v zmanjšanem obsegu ponovno vzpostaviti spremljanje cen, saj so potrošniki izpostavljeni nepregledni ponudbi, ki jo trgovci še dodatno zamegljujejo s številnimi akcijami, ko promovirajo tisto, kar sami želijo prodati po cenah, ki so »akcijske«.

Pohvala že, denar pa ne

O dvigu DDV so še povedali, da upajo, da trgovina in živilska industrija vsaj pri osnovnih življenjskih artiklih razlike v davku ne bosta prenašali na potrošnika in da si bosta to breme poskušali razdeliti.

Čeprav je premierka Alenka Bratušek pred časom pohvalila spremljanje cen, ki ga je izvajal ZPS, so pri zvezi razočarani, ker dlje od pohvale v časopisu niso prišli. 

Deli s prijatelji