POTRJENO

Zorku nov mandat na čelu Pivovarne Laško

Objavljeno 17. avgust 2015 19.36 | Posodobljeno 17. avgust 2015 19.36 | Piše: S. U.

Dušan Zorko je nadzornemu svetu predlagal za člane uprave še Mirjam Hočevar, Marjeto Zevnik in Mateja Oseta.

LJUBLJANA – Na današnji 27. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško, d. d., je nadzorni svet obravnaval polletno poročilo družb Skupine Laško (Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Vital in Laško Grupa Hrvatska), ki so v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodale nekaj manj kot 1,25 milijona hektolitrov vseh pijač in ustvarile 84,3 milijona evrov prihodkov, kar je v skladu z dinamiko letnega načrta. Skupina Laško je ustvarila 12,1 milijona evrov EBIT, čisti dobiček pa je znašal 5,5 milijona evrov. Družbe so bile prav tako uspešne na tujih trgih. Skupaj je bilo tako ob polletju realizirano 49,4 % letnega načrta.

Matična družba je v omenjenem obdobju zabeležila 44,7 milijona evrov prihodkov, ustvarila EBIT 4,2 mio evrov in dobiček 24,5 milijona evrov.

Nadzorni svet je podelil predsedniku uprave Pivovarne Laško mag. Dušanu Zorku nov mandat in potrdil predlog mag. Zorka za člane uprave, in sicer Mirjam Hočevar, odgovorno za področje financ, Mateja Oseta, odgovornega za proizvodno-tehnično področje in Marjeto Zevnik, odgovorno za pravno, kadrovsko in splošno področje. Mandat je podeljen za obdobje do 31. 8. 2016. 

Nadzorni svet se je seznanil s potekom odprodaje naložb Skupine Laško, postopkom dokapitalizacije Pivovarne Laško in s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanja plačilne sposobnosti Pivovarne Laško. 
 

Deli s prijatelji