OLIMPIJSKI KOMITE

Zoran Janković se vrača

Objavljeno 14. november 2014 15.34 | Posodobljeno 14. november 2014 15.34 | Piše: D. P.

V šport.

Zoran Janković bo kandidiral.

LJUBLJANA – Dileme ni več: v boj za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije se podaja tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Kot poročajo Finance, Jankovića predlaga Rokometna zveza Slovenije. Od 23 zbranih članov je predlog podprlo 15 članov predsedstva.

Brez komentarja

Ob vprašanjih, kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji, in ali se jim zdi pametno, da je šef OKS politik, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji, na Rokometni zvezi Slovenije ne odgovorijo.

Rokomet, nogomet, košarka

Med letoma 1984 in 1990 je bil podpredsednik KK Olimpije, kot predsednik uprave Mercatorja je sponzoriral tudi nogometni klub iz rodnih Saraorcev. Po tem je bil predsednik RK Krim Electa, vmes je vodil tudi Rokometno zvezo Slovenije (1996–2004). OD leta 2005 je tudi časni predsednik rokometne zveze, leto poprej pa je neuspešno kandidiral za predsednika evropske rokometne zveze. V času njegovega vodenja rokometne zveze je Slovenija gostila tudi evropsko prvenstvo. 

Deli s prijatelji