PIRANLEAKS

Zoran Janković Hrvatom: To se sosedom ne dela

Objavljeno 31. julij 2015 19.49 | Posodobljeno 31. julij 2015 20.35 | Piše: A. L.

Ljubljanskega župana še posebej moti, da imamo tako na Hrvaškem kot v Sloveniji levosredinski vladi, liberalni, ki bi že zaradi tega morali sodelovati.

Zoran Janković.

LJUBLJANA, ZAGREB – »Mislim, da je glavni cilj afere, da se arbitraža ne konča decembra, temveč po volitvah na Hrvaškem.« Tako je za Jutarnji list povedal župan Ljubljane Zoran Janković. Ob tem politikom žuga, da politiki ne bi smeli »pumpati« ljudi, da jim to nekdo krade, ampak bi se morali pogovarjati o dobrih odnosih, o gospodarstvu. Po njegovem mnenju je bilo vse to napaka, tudi prisluškovanje, zato se ne bo najbolje končalo. Stranka SLS je, tako Janković, vložila tožbo zoper neznano osebo.

»Tudi na Hrvaškem se prisluškovalna afera ne bo dobro končala. Tega ne delaš sosedom in prijateljem, je pa očitno prisluškovanje potrdilo, da bo Slovenija dobila na arbitraži,« je še dodal.

Ljubljanskega župana še posebej moti, da imamo tako na Hrvaškem kot v Sloveniji levosredinski vladi, liberalni, ki bi že zaradi tega morali sodelovati: »Zdaj pa smo prišli do razmer, ko bo ena stran močno izgubila. Osebno menim, da arbitraže ni moč prekiniti. /.../ Bojim se, na mojo žalost, da se bo vse to grdo končalo. To ni zgodba s srečnim koncem. Najboljše je, da se o tem preneha govoriti in se reševanje prepusti arbitraži.«

Deli s prijatelji