SPORNI POSLI

Zoper Janšo še ena ovadba

Objavljeno 26. december 2013 21.06 | Posodobljeno 26. december 2013 21.06 | Piše: Mo. S.

Sporni nepremičninski posli so potekali leta 2005.

LJUBLJANA – Zaradi spornega nakupa in prodaje nepremičnin v Trenti in Ljubljani je ovaden predsednik SDS Janez Janša. Gre za posle, ki so potekali leta 2005, in sicer naj bi podjetje Imos za nekajkrat preplačalo vrednost Janševih zemljišč v Trenti ter mu tako omogočilo za skoraj sto tisoč evrov premoženjske koristi, je poročal Pop TV.

Janša je zemljišče v Trenti prodal podjetju Eurogradnje, pri čemer je denar prejel dva meseca pred prodajo, za zemljišče pa dobil 130 tisočakov, čeprav naj bi bilo vredno desetkrat manj. Nato je s 130.000 evri sofinanciral nakup Imosovega stanovanja v Ljubljani, Imos pa je od Eurogradenj odkupil zemljišče v Trenti.

Zoper Janšo v zvezi z Imosovimi posli potekajo trije postopki. 

Trije osumljenci

Poleg Janše naj bi bila osumljena še nekdanji direktor Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar, oškodovano pa naj bi bilo podjetje Imos. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je ovadbo zoper tri osebe potrdil, te posle pa je sicer raziskovala že Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki je svoje ugotovitve predala policiji.

Deli s prijatelji