MARIBOR

Znižanje: na svetnika namesto 150 po novem 108 evrov mesečno

Objavljeno 27. oktober 2013 21.34 | Posodobljeno 27. oktober 2013 21.34 | Piše: STA, T. L.

Mariborski mestni svetniki so si okrnili finance.

Kaže, da bo zaradi krize treba pasove še bolj zategniti

MARIBOR – Mariborski mestni svetniki so soglašali s predlogom SD za znižanje financiranja svetniških klubov iz občinskega proračuna. To znižanje po besedah vodje svetniške skupine SD Metoda Dolinška ne bo rešilo velikih težav Maribora, vendar ga je mogoče oceniti kot majhen prispevek k varčnejšemu vedenju vseh, ki trošijo javna sredstva.

»Na načelni ravni sicer s tem dolgoročno še bolj slabimo že tako zanikrno delovanje svetniških skupin, je pa pri nas prevladalo mnenje, da je v teh časih to primerno ravnanje,« je pojasnil Dolinšek.

Mestni svetniki so o tem odločali na zadnji seji prejšnji teden, prav tako so predlog večinsko podprli tudi v okviru rebalansa proračuna za prihodnje leto.

V največji svetniški skupini v mestnem svetu SDS pojasnjujejo, da so sklep o znižanju financiranja kluba svetnikov podprli zaradi težke ekonomske situacije, v kateri se mesto nahaja. »Privarčevana sredstva se bodo zlila v proračun in tako lahko tudi sami prispevamo k izboljšanju stanja mestnih financ. Pri sprejetju predloga nismo razmišljali o politikantskih razlogih, tudi če bi prihajali od župana, ki nima svoje svetniške skupine,« so pojasnili.

Na začetku mandata tega mestnega sveta leta 2010 je bilo za financiranje klubov svetnikov namenjeno 188 evrov na posameznega svetnika, nato so se sredstva znižala na 150 evrov na svetnika. S sprejetim sklepom na tokratni seji mestnega sveta znašajo sredstva za financiranje klubov svetnikov 108 evrov na svetnika mesečno.
 

Deli s prijatelji