NAROBE SVET?

Znašli so se na črnem seznamu samo zato, ker so si zaželeli lepših ploščic

Objavljeno 15. junij 2016 19.14 | Posodobljeno 15. junij 2016 19.15 | Piše: Mo. S.

Eden od gostov jih je prijavil inšpekciji.

Simbolična fotografija.

KRANJ – Pred kratkim smo tudi mi poročali o higienskih pomanjkljivosti v nekaterih gostinskih lokalih, ki so jih odkrili inšpektorjiimage. Med njimi je uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na seznam uvrstila tudi Gostilno Parizar iz Kranja, od koder pa so se nam zdaj oglasili in pojasnili svojo plat medalje. Pravijo, da so se na seznamu znašli zaradi obnove ploščic v kuhinji in ne slabe higiene.

Povedano po domače: na črnem seznamu so se znašli zaradi manjšega gradbenega posega. S tem so padli v isti koš kot ponudniki, kjer so inšpektorji našli plesnivo hrano, mišje iztrebke in podobno.

V uredništvu jim pritrjujemo: vsak posamezni primer je treba preveriti in obravnavati posebej. Če kdo menja ploščice, to še ni vzrok za linč.

Sporočilo šefinje prizadete gostilne objavljamo v celoti in izvirniku

Spoštovani!

Glede na objavo prispevka o slabi higieni, kamor ste z imenskim seznamom vključili tudi nas, prosim, da objavite moj odgovor na vaš prispevek:

Z objavljenim današnjim prispevkom ste nas izenačili z lokali, kjer je bila ugotovljena slaba higiena. V našem primeru ni bila vzrok higiena, temveč sanacija – menjava talnih ploščic v kuhinji. Z delom smo pričeli na nedeljo, ko imamo gostilno zaprto. Dela so se zavlekla do naslednjega dne. Stalnim gostom, ki redno malicajo pri nas, smo bili tega dne primorani izdati dnevni obrok, čeprav naša dela še niso bila dokončana. V času izdaje hrane niso potekala dela menjave ploščic. Zavedam se, da to ni bilo pravilno, vendar je šlo za kratkotrajno situacijo  vprašanje enega dne. Ne glede na to nas je nekdo izmed gostov prijavil inšpekciji, ki je zaradi takšnih trenutnih razmer začasno zaprla kuhinjo. Z delom menjave ploščic smo zaključili še istega dne, tako da smo z naslednjim dnem že normalno poslovali. V vseh dvajsetih letih poslovanja še nismo imeli primera okužbe s hrano, saj gostom serviramo sveže pripravljeno hrano.

Elizabeta Kuralt

Deli s prijatelji