POGODBA

Znano, kdo bo prodajal delnice NKBM

Objavljeno 15. januar 2014 13.08 | Posodobljeno 15. januar 2014 13.09 | Piše: P. J.

Sod je sklenil mandatno pogodbo s finančno skupino Lazard Frères.

LJUBLJANA – Slovenska odškodninska družba (Sod) je s finančnim skupino Lazard Freres podpisala mandatno pogodbo pri prodaji delnic Nove KBM, ki so v lasti Slovenije. 

Odzvali so se štirje

Na ponudbo, ki jo je Sod poslal 10 potencialnim finančnim svetovalcem, so se odzvali štirje, izbrali pa so Lazard Freres. Kot so zapisali v izjavi za javnost, so v pogajanjih še dodatno izboljšali ponudbo. Reference Lazard Freresa obsegajo: restrukturiranje Hungarian Bank, nakup MKB Unionbank, rekapitalizacija BAWAG PSK, restrukturiranje BTA Bank, svetovanje Sberbank pri nakupu Troika Dialog.

Lazard Freres bo tako svetoval pri prodaji delnic. Njegove obveznosti so, »da predlaga najustreznejšo metodo, čas prodaje, predlaga in organizira postopek izbire kupca, pripravi podrobno časovnico postopka prodaje, predlaga in povabi vse perspektivne kupce, pripravi razno dokumentacijo v postopku prodaje, predlaga izbor ožjega kroga kupcev, koordinira potek skrbnega pregleda, koordinira in skupaj s prodajalci izvede pogajanja s perspektivnimi kupci, poda predlog za izbiro kupca, poda predlog dejanj, ki so potrebna za sklenitev in realizacijo posla prodaje, idr.«.

Deli s prijatelji