MEŠETARJENJE

Zmešnjava na Triglavu: spodnesti so želeli Runjaka

Objavljeno 06. november 2013 23.10 | Posodobljeno 06. november 2013 23.12 | Piše: P. J.

Na izredni seji naj bi Stankovič in Blažič želela zemnjati predsednika nadzornega sveta, ker naj bi ta premalo nadziral upravo in se preveč vpletal v posamezne posle.

Zavarovalnica Triglav.

LJUBLJANA – Na včerajšnji izredni seji nadzornega sveta Zavarovalnice Triglava naj bi bil član nadzornega sveta Rajko Stankovič nameraval spodnesti predsednika nadzornega sveta Mateja Runjaka in na njegovo mesto postaviti Mitjo Blažiča, člana nadzornega sveta in bivšega direktorja zavarovalnice Adriatic, bil pa naj bi blizu tudi Pozitivni Sloveniji. A namera jima ni uspela, po poročanju Požareporta je to preprečil kar Runjak sam.

Kako bi glasovali?

Runjak je na podlagi pravnega mnenja pravne pisarne zavarovalnice sejo preklical, saj naj bi bila sklicana nezakonito. Na sejo sta prišla tako le Stanković in Blažič. Gregor Kastelic, Mario Gobbo in Dubravko Štimac pa so se opravičili.

Na dnevnem redu seje naj bi obravnavali spodleteli nakup hrvaške zavarovalnice Croatia osiguranje, vprašanje podrejenih obveznic, pod točko razno pa naj bi zamenjali Runjaka z Blažičem. Toda Stankovičev in Blažičev načrt je zaradi pravnega mnenja padel v vodo. Kot poroča, naj bi bilo sicer stanje moči v nadzornem svetu na strani Runjaka, vendar ostaja vprašanje, kako bi glasovali člani, ki so zaposleni na Triglavu, če bi se stvari zaostrile. Zaposlene v nadzornem svetu zastopajo Brane Gorjan, Miran Krštinc in Peter Celer.

Vodstvo v kabinetu premierke

Runjak naj bi imel znotraj Soda vse močnejšo vlogo. Sicer pa sta Runjak in Andrej Slapar, šef uprave Zavarovalnice Triglav, sredi oktobra na lastno željo obiskala vodjo kabineta predsednice vlade Jerneja Pavliča. Tema pogovorov naj bi bila ravno privatizacija podjetja Croatia Osiguranje, ali je šlo za lobiranje, pa niso potrdili.

Deli s prijatelji