LAŽNA NAGRADNA ANKETA

Zlorabili ime najboljšega soseda, da nategujejo Slovence

Objavljeno 20. februar 2017 14.14 | Posodobljeno 20. februar 2017 14.14 | Piše: Mo. S.

Nova spletna prevara: obljubljajo vam kupon za 100 evrov, a trgovec s tem nima nič.

Googlov pravilnik krši direktive?

LJUBLJANA – Po družabnih omrežjih se je kot blisk razširila nagradna anketa enega od velikih trgovcev, ki pa na žalost nima nobene zveze ne z nagradami ne s tem trgovcem.

Ta namreč obljublja kupon v vrednosti 100 evrov, uporabniki facebooka pa objavo delijo kot po tekočem traku in se zahvaljujejo Mercatorju. Kot lahko vidite v zgornji galeriji, se s klikom na povezavo uporabniku prikaže besedilo, polno slovničnih napak, od bralca pa zahteva, da odgovori na nekaj vprašanj. Vmes pa jih še obvesti, da je »Jasmina iz Ljubljane« ta kupon že prejela.

Objava je milo rečeno sumljiva, poleg tega pa ji nasedajo množice uporabnikov facebooka, zato smo se na Mercator obrnili tudi z vprašanji, ali je nagradna anketa sploh njihova, in kako bodo ukrepali, če se izkaže, da jih nekdo zlorablja v svoje namene.

Medtem je trgovec na facebooku že objavil obvestilo, v katerem poziva, naj objavi ne nasedamo, saj gre za spletno prevaro. »Že na prvi pogled je vidno, da gre za prevaro oz. lažni kupon tako po vsebini kot po obliki (zelo slab jezik, narobe obrnjen logotip itd.) Opozorilo o lažnem kuponu sporočamo na naši FB-strani. Zelo težko pa je izslediti skrbnika takih strani, saj gre praviloma tudi za lažne spletne strani,« pa so nam odgovorili.

Deli s prijatelji