POZOR

Zloraba: prosto delovno mesto, ki ga ni

Objavljeno 06. maj 2015 17.00 | Posodobljeno 06. maj 2015 16.59 | Piše: A. L.

Lažno oglaševanje prostega delovnega mesta v imenu Zveze Sonček so. p.

Zavod za zaposlovanje je subvencijo za samozaposlitev lani dodelil 5148 osebam.

LJUBLJANA – Na spletnem portalu e-študentskega servisa je bil pred kratkim objavljen oglas, v katerem Zveza Sonček so. p. študentom ponuja administrativno delo. Iz omenjene zveze so sporočili, da gre za lažni oglas.

Pred razgovorom nalaganje aplikacije?

V oglasu je bila kot kontaktna oseba navedena Petra Vernik, medtem ko je povratno elektronsko sporočilo, ki so ga študentje prejeli po prijavi na oglas, podpisala Sonja Kavčič. Ta v sporočilu iskalce zaposlitve vabi na 15-minutni razgovor, ki naj bi potekal v Centru Sonček Šiška, ob tem pa jih tudi nagovarja, da si naložijo spletno aplikacijo weeApp

Zahtevali umik

»S tem sporočilom obveščamo širšo javnost, da naročnik tega oglasa ni Zveza Sonček so. p. Zato smo na e-študentskem servisu (Borštnikov trg 2, Ljubljana) tudi zahtevali njegov umik. Avtorja oglasa si prizadevamo izslediti. Tako smo zlorabo prijavili tudi na policijo,« so sporočili iz Sončka. Vse, ki imajo kakšne konkretnejše informacije o avtorju, pa naprošajo, da jim jih posredujejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Želite tudi vi opozoriti na nepravilnosti ali pomanjkljivosti? Pišite nam.

Deli s prijatelji