TRANSVERZALA PONOSA

Zlatorogovi planinci tokrat osvojili Krvavec

Objavljeno 11. junij 2014 15.54 | Posodobljeno 11. junij 2014 15.55 | Piše: M. Me.

Na sedmem pohodu Zlatorogove transverzale ponosa se je dobrih 400 gornikov zbralo pri Planinskem domu na Gospincu.

Planinci so se tudi igrali.

Ko je sonce pokukalo izza obzorja in svoje žarke usmerilo do prav vseh kotičkov naše dežele, ga ni bilo junaka, ki se mu po dolgih muhastih in hladnih vikendih ne bi nastavil. Večina je odromala na morje, a zajetno število pohodnikov je minulo soboto zvabilo na Krvavec.

Ljubitelji dobre družbe in aktivnega preživljanja prostega časa, ki jih poznamo pod skupnim imenom Zlatorogovi planinci, so se zbrali na sedmem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa pri Planinskem domu na Gospincu. Prenovljeni dom ob postaji gondolske žičnice se ponaša z izjemno razgledno teraso, prisrčno gostoljubnostjo in okusno gostinsko ponudbo. Prvi so prostor na terasi zasedli že zgodaj zjutraj, do poznega popoldneva pa smo jih našteli več kot 400.

image
Pred kočo Rozka je bilo živahno.

Dogodek smo izpeljali v sodelovanju s Planinskim društvom Kranj. Posebna zahvala gre izjemno angažiranemu predsedniku društva Tinetu Marenčetu. Da diha in živi za gore, je jasno že po nekaj minutah pogovora. Zlatorogove planince je seznanil z delovanjem društva in zanje v prostorih Koče Rozka, kot po domače pravijo Planinskemu domu na Gospincu, pripravil projekcijo vrhunskega gorniškega filma Sfinga, katerega idejni oče in tehnični vodja je bil med njegovim nastajanjem.

image
Angažirani predsednik PD Kranj Tine Marenče.

Med številnimi nagradnimi animacijskimi igrami so za razpoloženje skrbeli navihani in neutrudni fantje skupine Toplar. In terasa se je kmalu šibila pod težo plešočih planincev. Da jih je bilo v vsem dnevu res 422, smo zabeležili v častni Zlatorogovi vpisni knjigi. Za vsak njihov podpis bo Pivovarna Laško namenila en evro PD Kranj za njegovo nadaljnje uspešno delovanje ter hkrati dodala toliko, da bo skupna vrednost donacije 1000 evrov. Na ta način Pivovarna Laško že peto leto zapored sledi družbenoodgovorni niti projekta, ki spodbuja zdrav in aktiven način preživljanja prostega časa, skrbi za ozaveščanje o pomenu čistega naravnega okolja ter o učinkovitem delovanju planinskih društev po Sloveniji.

Znova se srečamo (šele) čez slaba dva tedna, ko bomo osvajali Snežnik in se družili pri Planinskem domu na Sviščakih. Prosto soboto pa le izkoristite in doma pokosite travo. 

image
Tudi tokrat ni manjkalo mičnih hostes.

Deli s prijatelji