LEDENICA

Zjutraj bo tudi pod –15 stopinj!

Objavljeno: 03.01.2017 20:08

Najhladnejše bo v krajih, kjer je snežna odeja.

LJUBLJANA – Če vas je snežna odeja  danes presenetila, naj vas v krajih, kjer se je sneg obdržal, ne preseneti jutranja zmrzal. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo namreč ponoči v večjem delu države pretežno jasno, zjutraj pa zelo mrzlo.

»Najnižje jutranje temperature bodo od –9 do –4, v krajih s snežno odejo v južni Sloveniji tudi pod –15, ob morju okoli 0 stopinj Celzija,« so zapisali. Čez dan se bo od severa zmerno pooblačilo. Čez dan bo zlasti v vzhodni polovici države pretežno oblačno in suho, medtem ko bo drugod sončno. Ogrelo se bo do 9 stopinj.

Opozorilo

Pri Arsu so Slovenijo za jutri obarvali z rumeno, in sicer prav zaradi nizkih temperatur, v osrednji Sloveniji tudi zaradi vetra. Kot so zapisali, lahko nizke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije, zato priporočajo topla in suha oblačila ter obutev. Uporabljajte tudi mastne kreme za obraz in izpostavljene dele.

Sicer pa pravi mraz obljubljajo za konec tedna, ko bodo temperature tudi čez dan ostale pod lediščem. A več o tem v prihodnjih dneh …


 

Pošljite nam fotografije ali video

Imate za nas zanimivo informacijo, fotografijo ali video?
Pošljite nam jih in opišite dogajanje.

Kdo, kaj, kje, kdaj, kako, ...?
Fotografije in video gradivo
Dovoljene datoteke: JPG, PNG, GIF, AVI, MOV, MP3, OGG do max. 5MB/datoteko.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja