DVIG TEMPERATUR

Živo srebro se bo ustavilo tik pod 30 stopinjami

Objavljeno 19. maj 2014 19.01 | Posodobljeno 19. maj 2014 19.02 | Piše: A. K.

Iz dneva v dan bo topleje, v petek bodo Slovenijo zaradi pregretosti zajele nevihte.

Prva služba prek zvez, druga z izkušnjami

LJUBLJANA – Muhasto vreme, nizke temperature in deževni dnevi se počasi poslavljajo. V prihodnjih dneh bomo namreč deležni sonca in precej visokih temperatur, ki se bodo povzpele tudi do 29 stopinj Celzija. »Vsak dan bo topleje,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.

Vročina običajna za ta čas

Na vprašanje, ali so tako visoke temperature običajne za ta čas, je odgovoril: »Take temperature so za ta čas običajne ravno tako, kot če bi imeli 20 stopinj. Maj je pač mesec, ki ima velika temperaturna nihanja,« je povedal Velkavrh. 

Lepo vreme bo zdržalo do konca tedna. Zaradi pregretosti bodo nekatere dele Slovenije presenetile nevihte. V soboto se bo vreme izboljšalo, nato pa bosta glede na napovedi nedelja in prihodnji ponedeljek bolj kisla.

Napoved za prihodnje dni

V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, v zgornjem Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo sprva kar precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj Celzija.

V torek bo precej jasno, le na območju zahodnih Julijskih Alp in ponekod na severnem Primorskem bo bolj oblačno. Še bo pihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in še toplejše vreme. Še bo pihal jugozahodni veter.

Deli s prijatelji