SONČEK

Živo srebro bo poskočilo in nagce na plano zvabilo

Objavljeno 06. junij 2013 14.30 | Posodobljeno 06. junij 2013 13.48 | Piše: A. L.

Za vikend pričakujte temperature okoli 25, 26 stopinj, na vzhodu bo še kakšna stopinja več.

LJUBLJANA – V petek dopoldne bo po večini sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Sobota bo sončna, a obstaja tudi manjša verjetnost kakšne nevihte. Sicer pa bo prvi dan vikenda lep in sončen, s temperaturami do okoli 26 stopinj Celzija, je za slovenskenovice.si povedal dežurni prognostik pri Arsu Brane Gregorčič.

Nedeljski veter

Nedelja bo večinoma sončna, nekoliko več oblačnosti bo le v hribih. Gregorčič dodaja, da bo nekoliko vetrovno: »Pihal bo zahodni veter, temperature pa bodo okoli 25, 26 stopinj. Na vzhodu države še mogoče kakšno stopinjo več.«

Preberite več o vremenu.

Naslednji vikend bo sončen

Prihodnji teden nas od ponedeljka do srede čaka manjša motnja. Povečana bo možnost krajevnih padavin, temperature pa se bodo spustile na okoli 20 stopinj čez dan. »Od četrtka naprej bo spet toplejše. 30 ali več stopinj se sicer še ne pričakuje, bo pa naslednji vikend sončen,« pojasnjuje dežurni prognostik in dodaja, da se utegnejo prihodnji konec tedna temperature približati 30 stopinjam.

Nas čaka tudi toča?

»Toča je spremljevalec poletnega vremena. Takoj ko so nevihte, je lahko tudi kakšno neurje. Ni pa nič alarmantnega. Smo v rumenem območju opozarjanja. Udari strele, nevihte. Ni pa to kaj nenavadnega za ta čas,« je sklenil Gregorčič.

Deli s prijatelji