ODLOČITEV

Zimske počitnice spet v dveh delih

Objavljeno 17. maj 2012 23.40 | Posodobljeno 17. maj 2012 23.40 | Piše: Mo. S., STA

Pravilnik začne veljati z novim šolskim letom.

Otroci bodo ponovno deležni zimskih počitnic v dveh delih.

LJUBLJANA – Po predlogu pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole bodo zimske počitnice spet v dveh delih izmenično po območjih statističnih regij. Prvo obdobje se začne tretji ponedeljek v februarju, drugo pa teden kasneje.

Na zimske počitnice se bodo v šolskem letu 2012/13 tako najprej odpravili učenci osnovnih šol z območja statističnih regij Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske regije. Teden pozneje pa bodo na zimske počitnice odšli še šolarji iz statističnih regij Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske regije.

Onemogočeno skupno počitnikovanje

S spremembo pravilnikov o šolskih koledarjih so bile v šolskem letu 2010/11 prvič poenotene zimske počitnice za osnovne, srednje in glasbene šole in so se za vse začele tretji ponedeljek v februarju. Za to je bilo več argumentov. Proti različnim datumom počitnic so bile družine, katerih otroci so se šolali v različnih krajih oziroma regijah, kar je onemogočalo skupno počitnikovanje.

Do šolskega leta 2010/11 pa so enotedenske zimske počitnice potekale v zaporednih tednih za Ljubljano in Maribor ter preostalo Slovenijo.

Pripombe do 30. maja

Podrobnejša navodila o novem šolskem koledarju mora minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk izdati do konca junija, pravilnik pa se bo začel uporabljati 1. septembra, z novim šolskim letom. Predlog spremembe pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole je sicer v medresorskem usklajevanju, pripombe pa je mogoče oddati do 30. maja.

Deli s prijatelji