VREMENSKA

Zime še ni konec: prihaja sneg do nižin

Objavljeno 19. februar 2015 13.05 | Posodobljeno 19. februar 2015 12.38 | Piše: D. P.

V četrtek bo vremenski vpliv ugoden in spodbuden.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Danes in jutri bo še po večini sončno, potem pa sledi nekaj mokrih in snežnih dni. »Najprej se bo pooblačilo na zahodu. V soboto bo deževalo, snežna meja pa bo med 700 in 800 metri,« je pojasnil dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko.

Sneg do nižin

V vzhodnih krajih bo v soboto še večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V nedeljo bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo lahko tudi snežilo, padavine bodo zajele vso državo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Nova hladna fronta bo Slovenijo prešla tudi v noči na sredo.

:: Več o vremenu na posebnem vremenskem portalu

Stabiliziralo se bo

»Po nekaj mokrih dneh bo sledilo suho obdobje, taka bosta tudi prihodnji petek in sobota,« je dodal Pečenko. Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih severnih smeri doteka k nam precej suh in nekoliko toplejši zrak.

Danes še ugoden vpliv

V četrtek bo vremenski vpliv ugoden in spodbuden. Po kotlinah in dolinah celinskega dela Slovenije bo ponoči, zjutraj in dopoldne ter zvečer koncentracija trdnih delcev v zraku povečana.

Deli s prijatelji