VREMENSKA

Zima še ne trka na vrata, grelo nas bo 25 stopinj

Objavljeno 20. september 2013 17.55 | Posodobljeno 20. september 2013 17.55 | Piše: T. L.

Pred nami so sončni in suhi dnevi, snega do nižin ne bo še vsaj tri tedne.

23. septembra se tudi uradno začne jesen.

LJUBLJANA – Čeprav nas je v zadnjih dneh hladilo že prav po zimsko in so bile temperature v nočnih in zgodnjih jutranjih urah nadvse primerne za zimska oblačila, pa se jesen še ni poslovila. Naslednje dni se nam obeta otoplitev in pravo jesensko vreme z dnevnimi temperaturami, ki se bodo gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija, pravi Andrej Pečenko, dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje (Arso). Dodaja, da bodo nekoliko nižje temperature v krajih z meglo, jutra pa bodo hladnejša; v prestolnici denimo pod 10 stopinjami Celzija.

Preberite več o vremenu.image

Koliko časa bomo lahko uživali v valu suhega in prijetnega vremena, še ni jasno, zadnji izračuni pa kažejo, da nas bo grelo kar večji del prihodnjega tedna – vsaj do srede. V noči na četrtek lahko pride do spremembe, v četrtek pa se obeta bolj deževen dan in hladnejše vreme. Bo pa nad Evropo prišel večji ciklon, ki bi lahko konec prihodnjega tedna pomešal vremenske štrene in prinesel precej padavin (zlasti v zahodni Sloveniji), toda do takrat je še daleč ...

Stabilno tudi v nov teden

Ta konec tedna se nam torej obeta lepo vreme: v soboto bo sončno, v nedeljo pa se obeta več oblačnosti. V nedeljo s severa prihaja fronta, vendar bo večji del tedna suh in razmeroma topel. Trenutne napovedi kažejo, da bo vreme v začetku tedna stabilno. 

O snežnih padavinah še ni sledu in zimski navdušenci bodo morali še počakati: v nižinah snega ne bo vsaj še tri tedne, lahko pa se zgodi, da bodo nižine pobeljene šele konec oktobra.

Deli s prijatelji