TOPLO BO

Zima pobegnila? V nedeljo celo 20 stopinj

Objavljeno 10. oktober 2013 00.05 | Posodobljeno 10. oktober 2013 00.06 | Piše: A. L.

Snežna meja se bo v noči na petek spustila do 1500 metrov nadmorske višine.

Prvi dve tretjini novembra sta bili izjemno suhi

LJUBLJANA – »Kakšne ohladitve ne bo. Sprememba bo v obliki padavin. Za konec tedna pa bo, zlasti to velja za nedeljo, celo nekaj sonca. V soboto so predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji možne krajevne padavine,« napoveduje dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko. Vremenoslovcem karte zime še ne najavljajo. Pravzaprav se bodo temperature v nedeljo povzpele celo do 20 stopinj.

Snežna meja se bo v noči na petek spustila do 1500 metrov nadmorske višine. 

Bodo pa dnevi do vikenda mokri. Jutri se bodo padavine v zahodnih krajih krepile, na vzhodu pa bo večji del dneva še delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 11 do 16, ob morju in v vzhodnih krajih okoli 18 stopinj Celzija. Dež se bo v noči na petek razširil nad vso Slovenijo. V petek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Več padavin bo v zahodnih in južnih krajih. Ob morju bo še pihal jugo.

Več o vremenuimage

Za zdaj kaže, da bo ponedeljek brez padavin. Se pa bo počasi spet ohladilo, a le na kakšnih 15 stopinj Celzija, za naslednji teden napoveduje dežurni prognostik.

Deli s prijatelji