DEBELJAK SE VRAČA

Žiga Debeljak iz Mercatorja nazaj v Gorenje

Objavljeno 15. junij 2012 17.05 | Posodobljeno 15. junij 2012 17.06 | Piše: Ma. F., STA

Tokrat bo prevzel vodenje Gorenjevega holdinškega podjetja na Dunaju Gorenje Beteiligungsgesellschaft.

Žiga Debeljak.

VELENJE – Nekdanji predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak se s 1. septembrom vrača v Gorenje. Tokrat bo prevzel vodenje Gorenjevega holdinškega podjetja na Dunaju Gorenje Beteiligungsgesellschaft, ki ima pomembno vlogo pri upravljanju Gorenjeve mreže podjetij v tujini, so danes sporočili iz Gorenja.

Kot direktor bo Debeljak med drugim skrbel za nadgradnjo poslovne infrastrukture in podpornih funkcij za boljše delovanje podjetij v tujini. Hkrati bo kot pomočnik predsednika uprave odgovoren za mednarodni razvoj poslovnega sistema in vodenje korporacijskih poslov.

Odstop z mesta predsednika uprave Mercatorja

Debeljak je v preteklosti že bil član Gorenjeve uprave za področje financ in ekonomike, ta položaj pa je prevzel leta 2003. Konec leta 2005 je Debeljak po dveh letih in pol to mesto zapustil, saj je s 1. januarjem leta 2006 prevzel mesto predsednika uprave Mercatorja. Z mesta predsednika uprave Mercatorja je nato Debeljak skupaj s celotno upravo odstopil 29. marca letos. Za odstop se je odločil zaradi nesoglasja med upravo Mercatorja in njegovimi posameznimi večjimi lastniki zaradi drugačnih pogledov na prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je prepričan, da bo Debeljak s svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem in strokovnostjo pomembno prispeval k boljšemu upravljanju in nadzoru, podpori podjetij v tujini in korporacijskemu razvoju skupine Gorenje. Bobinac ob tem pravi, da je vesel, da lahko Debeljaka ponovno pozdravi v svoji ekipi.

Deli s prijatelji