SPORNI POSLI

Zidar se bo lahko pogajal za nižjo kazen

Objavljeno 05. oktober 2012 11.22 | Posodobljeno 05. oktober 2012 09.55 | Piše: A. K.

Šest obtoženih bo zaradi spornih poslov iz let 2003 in 2004 čez dva tedna stopilo pred sodnika.

Zidar

LJUBLJANA – Escetejevci Ivan Zidar, Aleksander Meze, Borut Willenpart in Alen Žagar ter Leonard F. Peklar in Irena Zarnik iz Sociusa bodo 18. oktobra stopili pred kazenskega sodnika, poročajo Finance.

Gre za primer iz let 2003 in 2004, ko je bil Zidar predsednik uprave SCT, Meze pa izvršni direktor za kadrovske zadeve. Zagovarjala naj bi se zaradi domnevne zlorabe položaja in delovanja z namenom, da sta si pridobila veliko premoženjsko korist.

Predsednik uprave Sociusa Leonard F. Peklar in Zarnikova, direktorica podjetja Big Trading, pa sta obtožena naklepne pomoči pri plačilu navideznih storitev podjetju Big Trading.

Možnost nižje kazni

Obtoženim bo prav tako kot pri sojenju Binetu Kordežu v zadevi TC Primskovo na predobravnavnem roku dana možnost, da se s tožilstvom pogodijo za nižjo kazen. Sojenje bo vodil Srečko Škerbec, ki je pred dnevi Kordeža in sodelavce iz Merkurja obsodil na zaporno kazen.

Zidarjeva vloga obrobna

Zidarjeva vloga pri spornih poslih naj bi bila dokaj obrobna. Za tožilstvo naj bi bil sporem en račun za 100.000 evrov za svetovanje, ki ga je podpisal Zidar za Peklarja, preostale račune pa so menda podpisali drugi odgovorni v SCT. Tožilstvo naj bi preiskavo opravljalo en mesec, zaslišali pa naj bi od 20 do 30 ljudi.

Deli s prijatelji