DIREKTORSKI TISOČAKI

Židanu grozno zaradi bajnih plač

Objavljeno 21. januar 2014 14.10 | Posodobljeno 21. januar 2014 14.10 | Piše: Mo. S.

Minister za kmetijstvo in okolje svari, da vendar živimo v Sloveniji in ne v Švici.

Poslanec SD Dejan Židan.

LJUBLJANA – Ob koncu tedna je v javnosti završala novica, da bodo v slabi banki vsak mesec sedmim ključnim ljudem izplačali 92.600 evrov bruto, kar bo v enem letu naneslo več kot 1,1 milijona evrov.

Mitja Mavko, neizvršni direktor, ki je zasedel zadnje mesto v upravnem odboru, se je nadomestilu odpovedal (prejemal bo mesečno plačo 2000 evrov bruto),image preostalim sedmim pa bodo izplačali več. Trije neizvršni direktorji, vsi tujci, so za svoje delo mesečno nagrajeni z 10 tisočaki, pri izvršnih pa se zneski razlikujejo: Aleš Koršič in Torbjörn Månsson (vršilec dolžnosti) prejmeta po 9800 evrov bruto, Janezu Škrubeju in Christopherju Gwilliamu pa pripada po 21.500 evrov, je poročal Pop TV. Mogoči so tudi vsakoletni variabilni deli, ki ne smejo preseči 100 odstotkov fiksne plače. 

Židan: Živimo v Sloveniji

V ponedeljek se je na številke odzval minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, ki je za Pop TV povedal: »Ko sem slišal za te številke, mi je bilo grozno.« Dodal je, da vendar živimo v Sloveniji in ne v Švici ali Franciji, meni pa tudi, da je povsem napačno, da ima nekdo v javni službi večjo plačo kot predsednik države ali vlade. Alenka Bratušek na primer dobiva štirikrat manjše zneske, kot so najvišji zgoraj navedeni.

Deli s prijatelji