BUREN ODZIV

Židan že predsednik SD? Pertinač: Zakaj so potrebne vse te laži?

Objavljeno 29. avgust 2014 14.32 | Posodobljeno 29. avgust 2014 14.32 | Piše: Mo. S.

Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Aljuš Pertinač je razburjen: »Res ne vem, zakaj so potrebne vse te laži. Lažejo strahopetci.«

Dejan Židan.

LJUBLJANA – Članstvo stranke SD se je skoraj popolnoma soglasno odločilo za vstop v koalicijo mandatarja Mira Cerarja (SMC), a v njej prave enotnosti kljub temu očitno ni (več). Poročali smo o izključitvi nekaterih vidnih članov iz stranke,image med katerimi so se znašli tudi Luka Juri, Sebastjan Jeretič in Igor, brat Patricka Vlačiča, zdaj pa visokim predstavnikom stranke očitajo še laži.

»Laž ima kratke noge«

To jim vsekakor očita Aljuš Pertinač, državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki se je v zvezi z dogajanjem v stranki SD razburil kar na facebooku. »Res ne vem, zakaj so potrebne vse te laži. Lažejo strahopetci. Denis Sarkić, tiskovni predstavnik SD, vztrajno laže. Mag. Dejan Židan ni predsednik SD. Je namestnik predsednika. Zakaj bi nekdo lagal o tem, kaj je? Zakaj bi drugi to mirno tolerirali in lagali še sami? Predsednik se izvoli na kongresu. In laž ima kratke noge, Denis, v tem primeru pa tudi izjemno kratko pamet,« je zapisal.

Naletel je na buren odziv. Olga Vodušek, članica nacionalnega predsedstva SD, mu je namreč odgovorila, da sam dobro ve, da je Igor Lukšič odstopil, vlogo predsedujočega pa je prevzel Židan. »Vsekakor svojo funkcijo predsedujočega opravlja korektno, pošteno in v dobro stranke, tako da bi že bil čas, da se mu nehajo metati polena pod noge,« je dodala.

Zapisalo se jim je ...

Pertinač ji ni ostal dolžan, še več, odgovoril ji je, da laže tudi ona, zraven pa je spomnil na včerajšnji zapis na facebookovi strani SD, kjer se jim je res zgodila napaka. »Predsednik SD mag. Dejan Židan je po zadnjem krogu usklajevanj ocenil, 'da smo Socialni demokrati v koalicijskih pogajanjih dosegli veliko socialdemokratskih točk iz našega volilnega programa, ki so tudi zapisane v koalicijski sporazum,'« so namreč zapisali …

Deli s prijatelji