PRIVATIZACIJA

Židan: Tudi državna lastnina je lahko učinkovita

Objavljeno 22. januar 2015 14.40 | Posodobljeno 22. januar 2015 14.40 | Piše: Ma. F.

Predsednik SD meni, da se je stanje v Sloveniji bistveno spremenilo.

Poslanec SD Dejan Židan.

LJUBLJANA – »Takrat smo verjeli, da potrditev spiska 15 podjetij za privatizacijo pomeni odločitev o prihodu trojke, sedaj vemo, da se imamo pravico sami odločiti,« je v oddaji Studio City povedal predsednik SD Dejan Židan. Meni, da se je stanje v Sloveniji bistveno spremenilo.

Glede privatizacije je pojasnil, da je tudi državna lastnina lahko učinkovita, vsekakor pa ne morejo biti vsa podjetja državna. »Treba je vedeti, kdo najbolj promovira prodajo. To so borznoposredniške hiše. Ti ljudje imajo za privatizacijo osebno korist,« je povedal.

»Korak v napačno smer«

»Sodba nas je neprijetno presenetila, po mojem mnenju ustavno sodišče tukaj nima prav,« je Židan komentiral odločbo ustavnega sodišča, s katero je to DZ naložilo, naj v enem letu izenači financiranje javnih programov v javnih in zasebnih osnovnih šolah. Po njegovem mnenju gre za korak v napačno smer.

Predsednik SD verjame, da bo stranka rasla – organsko in stabilno. Kot je povedal, imajo z Združeno levico marsikje podobna stališča in bodo tam sodelovali tudi v bodoče.

Deli s prijatelji