KOALICIJSKI VRH

Židan in Erjavec ostro do DUTB, pričakujeta ukrepanje

Objavljeno 13. februar 2015 18.35 | Posodobljeno 13. februar 2015 18.36 | Piše: STA, M. U.

Pred koalicijskim vrhom.

LJUBLJANA –  Predsednik Desusa Karl Erjavec in prvak SD Dejan Židan sta pred koalicijskim vrhom ostro nastopila proti dogajanju v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), o čemer naj bi pri premierju Miru Cerarju tekla beseda. Sumov nepravilnosti je po njuni oceni preveč, zato pričakujeta ukrepanje. Erjavec meni, da bi morali sprožiti razrešitev odgovornih v DUTB.

Erjavec je pred današnjim koalicijskim srečanjem v izjavi novinarjem priznal, da je glede t. i. slabe banke zelo zaskrbljen, ker se mu zdi dogajanje precej nenavadno. Spomnil je na kriminalistične preiskave v zvezi s cenilci, kar po njegovih besedah ne vzbuja zaupanja v to institucijo. Skrbi ga tudi, da slaba banka zelo hiti s prodajo nekaterih terjatev.

Ukrepanje je zdaj po njegovih besedah stvar pogovorov v koaliciji. Sam ocenjuje, da bi morali sprožiti postopek razrešitve odgovornih na DUTB, a je pri tem poudaril nujnost upoštevanja predpisov. Pri DUTB vodenje družbe izvaja upravni odbor, ki ga sestavljajo neizvršni in izvršni direktorji. Med temi so štirje tujci.

Predsednik SD Dejan Židan pa je v izjavi novinarjem spomnil na zelo hude sume pri dogajanju na slabi banki, ki jih je treba odvreči. Pri tem pričakuje delovanje vseh pristojnih institucij, želi si tudi dejavnejšo vključitev računskega sodišča.

Deli s prijatelji