IZSTOP

Zgodilo se je: Peter je zapustil Alenko

Objavljeno 04. december 2014 10.23 | Posodobljeno 04. december 2014 10.27 | Piše: STA, T. L.

Vilfan je v torek vodstvo ZaAB obvestil, da izstopa iz stranke, kar pomeni, da tudi ni več njen podpredsednik. Stranko je zapustil tudi Stojan Pelko.

Peter Vilfan.

LJUBLJANA – Poslanec in podpredsednik ZaAB Peter Vilfan je po poročanju današnjega Dnevnika izstopil iz stranke, prav tako je vrste ZaAB zapustil nekdanji predsednik sveta stranke Stojan Pelko. Vilfan kljub temu ostaja član poslanske skupine ZaAB.

Vilfan je v torek vodstvo ZaAB obvestil, da izstopa iz stranke, kar pomeni, da tudi ni več njen podpredsednik, poroča Dnevnik. Kot je pojasnil, svoje odločitve v izstopni izjavi ni razložil, saj je razloge za svoje nezadovoljstvo že velikokrat navedel.

image

Petra Vilfana ni več med podpredsedniki stranke (vir: www.alenkabratusek.si)

Predsednico stranke je namreč večkrat pozval, naj odstopi s predsedniške funkcije, prav tako jo je pozival, naj odstopi od komisarske kandidature. Njeno vztrajanje pri kandidaturi za evropsko komisarko se je namreč Vilfanu in Pelku zdelo nekorektno.

Vznemirilo ga je kar nekaj potez stranke

K odstopu s predsedniškega mesta pa je Vilfan Bratuškovo pozval že v času oblikovanja koalicije, saj je bil glavni cilj najmanjše parlamentarne stranke njen vstop v koalicijo, Bratuškova pa je bila pri uresničitvi tega cilja glavna ovira. Prav tako je Bratuškovi odstop s predsedniškega mesta predlagal pred njenim odhodom na komisarske priprave, pa tudi po neuspeli kandidaturi za komisarsko mesto. A so tedaj člani izvršnega odbora menili, da ji dajo še nekaj časa za premislek, čemur tudi Vilfan ni nasprotoval. »Naslednji dogodki pa so pokazali, da Bratuškova z vrha stranke ne namerava odstopiti, zato sem se odločil za izstop iz stranke,« je za Dnevnik dejal Vilfan, ki je dodal, da ga je v zadnjem času vznemirilo še nekaj potez predsednice ZaAB.

Iz poslanske skupine ne bi izstopil

V ponedeljek naj bi sicer svet stranke odločal o tem, ali bo imela stranka kongres, na katerem bodo izbirali novo vodstvo. Na vprašanje, zakaj v ZaAB ni vztrajal do tedaj, ko bo jasno, ali bo stranka vendarle dobila novo vodstvo, pa je Vilfan dejal, da se ni želel iti na sejo sveta »bojevat«.

Iz poslanske skupine ZaAB pa Vilfan ne namerava izstopiti, saj meni, da ta dela dobro in veliko. Če pa bodo predsednica stranke oziroma njeni organi menili, da bi moral zapustiti njihovo poslansko skupino, bo to storil.

Deli s prijatelji