NA KOŽO

Zgledi pihajo

Objavljeno 14. januar 2014 23.45 | Posodobljeno 14. januar 2014 23.45 | Piše: Domen Mal
Ključne besede: komentar

Pijanski eskapadi sta predvsem razgalili značaja gospodarstvenika in politika.

Domen Mal. Foto: S.N.

V štirih dneh sta se ga nažgali dve javni osebnosti pa ob tem povzročali tako štalo, da so imeli policisti polne roke dela. Prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je očitno v skladu s svojimi koreninami praznoval pravoslavni božič, prasence poplaknil z več glaži rujnega, kar paše in je celo priporočljivo, alkohol namreč raztaplja nezdravi holesterol – tako vsaj narekuje ljudska pamet –, se je pa povsem brez potrebe z 1,25 promila v riti spravil za volan in povrhu še ignoriral koprske može postave, ko so ga hoteli ustaviti.

Ljubljanske varuhe reda in miru so pa v petek zvečer klicali občani, da hoče en model v sivem pižoju na vsak način s parkirišča v Tomažičevi ulici zapeljati na cesto, ampak mu ne rata, kot slepa kura se zaletava v blok in stoječe avtomobile. Policaji so viškemu četrtnemu svetniku stranke SD Milošu Mallyju dali pihati, in je dahnil toliko, kot da bi v dveh urah požlampal 15 pirov. Za kazen bi mu morali vzeti vozniško, pa je niso mogli, ker so to naredili že pred časom. Mally se verjetno ni pripravljal na pravoslavno novo leto, se je pa mogoče ogreval za obletnico Dražgoške bitke.

Osebno me ne moti, če človek kaj popije in se ga občasno tudi napije, recimo v pozitivnem vzdušju dobre družbe. In se potem diskretno spoka v posteljo, če do nje rabi prevoz, ga uporabi na sovoznikovem sedežu.

Pijanski eskapadi sta predvsem razgalili značaja gospodarstvenika in politika. Zaznamujejo ju aroganca, brezsramnost, sprenevedavost – Mišič je celo valil krivdo na tablete, ki da jih jemlje –, z dvema besedama moralno luzerstvo. Pa bi taki personi morali biti zgled delavcem, občanom.

Saj v bistvu to ni nič novega, ozrimo se na skorumpiranost politike in gospodarstva, na poimenski seznam veljakov, ki so se, končno, znašli na sodiščih.

Toda ne gre se spraševati samo, kaj je narobe z njimi, temveč – kaj je narobe z nami. Mi jih izbiramo, mi jih še kar naprej tam gledamo. Kakšna je morala slovenskega naroda? 

Deli s prijatelji