NA VRHU

Žerjavu našli zamenjavo, ko je bil v Indiji

Objavljeno 01. februar 2013 21.20 | Posodobljeno 01. februar 2013 21.21 | Piše: A. K.

Izvršilni odbor je podprl novega kandidata, Žerjav pa naj bi se spogledoval z novo službo.

Minister Radovan Žerjav je na današnji seji upravnega odbora Trgovinske zbornice Slovenije znova izrazil svoje stališče, ki je nenaklonjeno dvigu DDV.

LJUBLJANA – Potem ko je Radovan Žerjav napovedal odhod z vrha stranke SLS in dejal, da ne bo več kandidiral za predsednika stranke, je izvršilni odbor Kmečke zveze, najpomembnejšega in tudi najvplivnejšega dela znotraj SLS, kot kandidata za novega predsednika stranke podprl Larisa Gaiserja, strokovnjaka za zunanjo politiko in predsednika Panevropskega gibanja. Na izvršilnem odboru, ki se je sestal en dan pred vrnitvijo Žerjava iz Indije v Slovenijo, se je za Gaiserjevo kandidaturo izreklo 26 članov, proti ni bil nobeden.

Odnehal tudi Bogovič

Doslej je za favorita za predsednika stranke veljal Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje, a si je glede kandidature očitno premislil. Predsednik Kmečke zveze Stanislav Klemenčič je namreč člane izvršilnega odbora ustno seznanil z elektronsko pošto, ki mu jo je poslal Bogovič in v kateri je Klemenčiča seznanil, da se v teh političnih okoliščinah ne namerava potegovati za mesto novega predsednika SLS, poroča Požareport. Kandidaturo za novega predsednika je napovedal tudi podpredsednik SLS Janez Tomšič, ta je menda prepričeval Franca Bogoviča, naj ga podpre.

Žerjav v novo službo?

Žerjav, ki je povedal, da si do volilnega kongresa stranke, ki bo 2. marca, zagotovo ne bo premislil glede svoje vnovične kandidature, naj bi se že spogledoval z novo službo. Žerjav naj bi se menda zaposlil v družbi Seaway, ki jo vodita brata Jernej in Japec Jakopin

Deli s prijatelji