PO PROSLAVI

Žerjavova SLS se opravičuje, Lukšič kritičen

Objavljeno 24. junij 2012 11.42 | Posodobljeno 24. junij 2012 11.42 | Piše: P. J.

Petkova proslava še vedno buri javnost. Koalicijska stranka SLS se je za zaplet opravičila.

LJUBLJANA – Koalicijska SLS po petkovi proslavi ob dnevu državnosti meni, da se mora operativni prireditelj proslave zaradi izključitve praporov veteranskih združenj opravičiti. SLS se kot koalicijska stranka in članica vlade opravičuje za ta zaplet, so, kot poroča, STA zapisali v stranki.

Nepotrebno vznemirjanje

»SLS se kot koalicijska stranka in članica vlade opravičuje za ta neljubi zaplet, ki je povsem po nepotrebnem vznemiril in razdvojil javnost,« so navedli. Državljankam in državljanom želijo, da državni praznik preživijo »samostojno in neodvisno od dnevnih političnih polemik, bolj zrelo kot vsakodnevna politika in povezani v svoji pestri različnosti optimistično usmerjeni v prihodnost naše skupne države in družbe«.

V nekaterih parlamentarnih strankah so že izrazili kritično stališče do petkove proslave ob dnevu državnosti. V Pozitivni Sloveniji menijo, da je bil govor voditelja žaljiv do tistih, ki spoštujejo vrednote NOB, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa meni, da je spodbujal nestrpnost. Prvak SD Igor Lukšič je ocenil, da vlade, ki deluje izključevalno, ne potrebujemo.

Kuntner je povedal le to, kar se je dogajalo

Vodja koordinacijskega odbora za državne proslave, Božo Predalič, pa je na twitterju zapisal: »Poseben paradoks je dejstvo, da me Štrajnova Liberalna akademija iz političnih razlogov poziva k odstopu zaradi domnevnega politiziranja.« In še: »Veliko je govora o Kuntnerjevem veznem tekstu. Pa vendar ni povedal nič drugega kot to, kar se je ob osamosvajanju Slovenije dogajalo.«

Deli s prijatelji