KOALICIJA

Žerjavov ne Jankoviću še pred sestankom

Objavljeno 08. december 2011 20.20 | Posodobljeno 08. december 2011 20.20 | Piše: A. L.

Ne strinjajo se z dvigom stopnje DDV.

Prvi mož SLS Radovan Žerjav

LJUBLJANA – »Še vedno trdim, da za stranko SLS praktično ni možnosti, da bi stopila v koalicijo,« je danes poudaril Radovan Žerjav in pojasnil, da gre pri tej odločitvi za vsebinska razhajanja z Jankovićevo Pozitivno Slovenijo na področju dviga DDV, s katerim se SLS ne strinja. Ravno tako so za SLS sporne davčne oaze, saj ima stranka drugačne poglede v primerjavi z zmagovalno stranko volitev.

Dobili se bomo

Predsednik SLS je tudi povedal, da v ponedeljek odhaja k Zoranu Jankoviću, da mu predstavi stališče SLS in mu zagotovi, da bo drža SLS konstruktivna tudi v tem mandatu. »Vsekakor bomo sodelovali, in to konstruktivno, pri ključnih projektih, ker se kot stranka zavedamo svoje odgovornosti, saj bomo tako lahko skupaj reševali naloge, ki nas čakajo, in preprečili grški scenarij,« je dodal Žerjav.

Pogovarjati se je treba

Glede namigovanja o povezovanju z drugimi strankami glede koalicije pa je povedal: »SLS ima takšno stališče ne glede na druge stranke, ponujamo pa sodelovanje v vsakem primeru. Ne glede na to, kakšna koalicija bo, ne bo to dovolj, bomo pa zagotovo pomagali. Časi so takšni, da se moramo vsi o vsem pogovarjati, predvsem pa o rešitvah, ker je to naša dolžnost.« 

Deli s prijatelji