DO 30. JUNIJA 2015

Žerjav zaposluje

Objavljeno 15. februar 2013 18.40 | Posodobljeno 15. februar 2013 18.42 | Piše: A. L.

Iščejo tri programerje aplikacij.

LJUBLJANA – Na spletni strani zavoda za zaposlovanje smo opazili, da je ministrstvo, ki ga vodi Radovan Žerjav, razpisalo tri prosta delovna mesta. Vsa so za določen čas, in sicer do 30. junija 2015 oziroma najdlje do zaključka trajanja projekta tehnične pomoči, pojasnjujejo na pristojnem ministrstvu.

85 odstotkov plača Evropa

»Vlada je ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo dala soglasje k trem zaposlitvam za določen čas za izvedbo projekta Izvajanje kohezijske politike na podlagi finančne perspektive 2007–2013. Navedene dodatne zaposlitve delno financira EU, in sicer iz Kohezijskega sklada v okviru projekta tehnične pomoči Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, v sklopu Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007–2013, v razmerju 85 odstotkov evropski del in 15 odstotkov slovenska udeležba,« pojasnjujejo.

Postati bolj neodvisni

Z navedenimi strokovno-tehničnimi kadri nameravajo okrepiti kadrovsko strukturo pri upravljanju informacijskega sistema ISARR: »Trenutno imamo zgolj eno osebo s poznavanjem vsebine na tem področju in smo zato izpostavljeni precejšnjemu tveganju v primeru njene daljše odsotnosti.« S tem želijo zmanjšati odvisnost od zunanjih izvajalcev in obenem racionalizirati (znižati stroške) delovanje sistema.

Deli s prijatelji