NAPAČNE KANDIDATURE

Žerjav: Pozivi k odstopu so nekaj normalnega

Objavljeno 15. avgust 2012 00.15 | Posodobljeno 15. avgust 2012 00.14 | Piše: Mo. S., STA

Predsednik stranke SLS je povedal, da so se že pred volitvami dogovorili, kako se bodo zadeve odvijale.

Radovan Žerjav.

LJUBLJANA – Pozivi nekaterim članom SLS, naj odstopijo z vseh funkcij v stranki, se predsedniku SLS Radovanu Žerjavu zdijo »nekaj čisto normalnega«. Na dveh stolih namreč ne moreš sedeti, je pojasnil ter dodal, če se je nekdo zavestno odločil za kandidaturo »nekje drugje«, je to njegova zavestna odločitev, SLS pa za njegovo neodgovorno delo ne bo odgovarjala. Za Val 202 je povedal še, da so že pred volitvami imeli dogovor, kako se bodo zadeve odvijale.

Kandidirali, kjer ne bi smeli

V stranki so k odstopu z vseh funkcij tako na državni kot lokalni ravni pozvali tiste člane, ki so na majskih volitvah v Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS) kandidirali na listah Kmečke liste – Društva za razvoj kmetijstva in podeželja, Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS ter Kmečkega društva Nova Slovenija. V domeno SLS naj bi namreč spadala Slovenska kmečka zveza.

Odstaviti želijo tudi predsednika zbornice

Koliko članom so poslali poziv vodstva stranke k odstopu, še niso pojasnili, a bilo naj bi jih okoli 30. Med njimi je sicer predsednik KGZS Cvetko Zupančič, ki je obenem tudi predsednik občinskega odbora SLS v Ivančni Gorici. Ta ne namerava storiti ničesar, saj meni, da se po aktih zbornice in zakonu politika ne bi smela vmešavati v nevladno organizacijo. Po zakonu lahko namreč kandidirajo društva, združenja ter podjetja in organizacije s področja kmetijstva. Politika je po njegovih besedah ta zakon obšla in znotraj političnih strank ustanovila društva, ki so lahko kandidirala za zbornico.

Deli s prijatelji